Pročitajte kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Mostar, oblaci, vremenska prognoza, vremenska prognoza
Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 °C.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 37 °C.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 °C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći usloviti kišu. Vjetar slab, ujutro jugo, prije podne u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31 °C, na jugu Hercegovine od 31 do 35 °C.

U nedjelju, će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 26 °C. Biometeorološke prilike su povoljne.

Stabilno vrijeme i cjelodnevni porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na opću sliku. Kronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih tegoba. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima.