Priopćenje za javnost Udruga proizašlih iz Domovinskog rata

HVO postojavanje

...izneseno je niz neargumentiranih i opasnih izjava koje se mogu pripisati zlonamjernom neznanju povijesnih i političkih odnosa u Bosni i Hercegovini.
Kineski mislilac Konfucije je u svom vremenu izrekao jednu zanimljivu tezu, koja glasi: „Kada čovjek ne zna, i ne zna kako ne zna, glavna karakteristika mu je da je opasan i da ga treba izbjegavati".

Mi, hrvatski branitelji u BiH, Sefera Halilovića smatramo ratnim zločincem koji je odgovoran za masovne zločine nad hrvatskim narodom u dolini Neretve, i nimalo nas ne bi začudilo da ova osoba ponovno postane prijetnja hrvatskom narodu u BiH koji živi na prostorima koje je obranila Armija BiH. Stoga, želimo upozoriti na opreznost hrvatski narod koji živi u općinama gdje djeluje Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS), na čelu s generalom Seferom Halilovićem, na prostorima doline Neretve i središnje Bosne (koji su predviđeni za naseljavanje sandžačkih Bošnjaka, za što su put pripremali ratni zapovjednici Armije BiH i Sandžaka, Sefer Halilović, Selmo Cikotić, Zulfikar Ališpago, Arif Pašalić, Ramiz Delalić-Ćelo), a posebice na prostorima općina Jablanica i Konjic, kako bi izbjegli izlaganje ekstremistima koje okuplja Bosanskohercegovačka patriotska stranka, te kako ne bi doživjeli sudbinu obitelji Anđelić iz Konjica.

Previše je primjera bošnjačkih ekstremista porijeklom iz Sandžaka koji svojim opasnim i nepromišljenim djelovanjem u Bosni i Hercegovini narušavaju ravnotežu odnosa između tri konstitutivna naroda. Zoran primjer je teroristički čin, tj. napad vatrenim oružjem na američko veleposlanstvo u Sarajevu, koji je počinio Mevlid Jašarević, islamski terorist porijeklom iz Novog Pazara u Sandžaku.
Građanski prosvjedi, koji se ovih dana događaju na prostorima Bosne i Hercegovine koje je branila Armija BiH, su u najvećoj mjeri izgubili svoju vjerodostojnost onog trenutka kada je Sefer Halilović postao politički tumač nemilih događaja i odnosa u Bosni i Hercegovini.

Europski parlament i OHR, zajedno s američkom diplomacijom u BiH, se ozbiljno trebaju zamisliti treba li ratni zapovjednik Armije BiH politički javno djelovati na uspostavi stabilizacije i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.
Za nas, hrvatske branitelje u BiH, Sefer Halilović je crveno svjetlo i ozbiljna prijetnja za nacionalnu sigurnost hrvatskog naroda u BiH.

U prilog našoj tvrdnji citiramo dio teksta iz nedavnog priopćenja Crnih labudova, specijalne jedinice kojom je zapovijedao Zulfikar Ališpago (kojem se danas sudi za ratne zločine počinje u dolini Neretve), i koja je izravno bila pod komandom generala Sefera Halilovića:
„Mi smo u ratu bili spremni život dati za svoju državu, naglašavamo da smo državu spremni braniti i u miru. Rušilačke horde trebaju znati da više nećemo mirno posmatrati rušenje i paljenje državnih objekata i imovine".


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB