Priopćenje za javnost HSP HB povodom sastanka HDZ BiH i HDZ 1990 sa HNS u Republici Srpskoj

HSP HB, zajednica, Sveti Mihovil, HSP HB, HSP HB, Policijski dužnosnici, čestitka, HSP HB, Herceg Bosna, obljetnica, Božić, čestitka, HSP HB, Uskrs, Uskrsna čestitka, HSP HB, HSP HB, čestitka
..., na način, bilo da im pripadnici drugih konstitutivnih naroda biraju njihove političke predstavnike ili se u Vlasti na pozicijama koje po Ustavu i zakonu pripadaju Hrvatima postavljaju oni politički predstavnici koji nemaju legitimitet hrvatskog biračkog tijela. Obnova rada Hrvatskog narodnog sabora je bio odgovor na majorizaciju nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini poslije Općih izbora 2010. godine.
HSP Herceg-Bosne je članica HNS-a sa izbornim legitimitetom i međuprvima je svoj politički subjektivitet stavila u funkciju Hrvatskog narodnog sabora BIH dajući svoj doprinos hrvatskom zajedništvu u BIH. HNS obvezuje sve hrvatske pregovarače da se pridržavaju Načela iz utvrđenih dokumenata HNS BiH (Deklaracije i Rezolucije). Na tragu tih istih dokumenata radi i Predsjedništvo HNS-a BiH i Odluke donosi konsenzusom. Članovi HSP Herceg-Bosne poštivaju i provode odluke i zaključke svih tijela HNS-a BiH.
Stoga, HSP Herceg-Bosne želi informirati javnost da HNS BiH nije dao inicijativu za operativni epilog sastanka HDZ BiH, HDZ 1990 i HNS (Hrvatski narodni savez) u Republici Srpskoj. Hrvatski narodni savez je novo ime za HSS - NHI i do sada nije bila članica HNS-a BIH, niti je Predsjedništvo HNS-a BIH razmatralo njihov zahtjev za pridruživanje HNS BIH.
Mi iz HSP Herceg-Bosne ne znamo političke ciljeve Hrvatskog narodnog saveza, ne znamo da li im je prihvatljiva Rezolucija i Deklaracija HNS BIH. Međutim, nemožemo zaboraviti da je zbog nepoštivanja demokratski izražene političke volje hrvatskog biračkog tijela od strane HSS-NHI i SDP-a 2000. godine, utemeljen Hrvatski narodni sabor BiH. Ne znamo da li su tamo još uvijek kadrovi koji su sudjelovali u Alijansi za promjene koja je 2000. god. poništila izbornu volju hrvatskom narodu i Hrvatsku samoupravu, kao politički odgovor hrvatskog naroda u BIH na političko nasilje, dovela na rub vojne intervencije, hrvatske vojnike i časnike HVO izbacili iz Vojske Federacije BIH, montirali masovne zabrane političkog rada hrvatskih domoljuba i podržavali pljačku hrvatske nacionalne imovine kao što je Hercegovačka banka.
HSP Herceg - Bosne jeste za zajedništvo hrvatskih političkih stranaka, ali nije za povezivanje stranaka koje zagovaraju centralizaciju BIH, stvaraju podjele među hrvatskim narodom i provode tuđe nacionalne interese.
Stoga je naša dužnost i obveza informirati javnost kako Hrvatski narodni sabor BiH ne stoji iza ovakvih dogovora nego su to isključivo dogovori HDZ BiH i HDZ 1990 sa HNS (HSS-NHI).

Odjel za informiranje HSP Herceg-Bosne