Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sastao se danas sa izaslanstvom Organizacijskog odbora 100. obljetnica jednog od najvećih humanitarnih pothvata u povijesti hrvatskoga naroda, spašavanja gladne djece krajem i neposredno nakon završetka Prvoga svjetskog rata koje je predvodio hercegovački franjevac fra Didak Buntić.
Sastanku su nazočili fra Marinko Šakota, župnik Župe svetog Jakova Apostola, Međugorje, fra Iko Skoko, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru i profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Mario Vasilj, glavni urednik časopisa "Glasnik mira".
Na sastanku je razgovarano o programu obilježavanja 100. obljetnice humanitarne akcije fra Didaka Buntića, s posebnim osvrtom na održanu svečanu akademiju obilježavanja 100. obljetnice fra Didaka Buntića krajem veljače u Zagrebu.
Predsjednik Čović na održanom sastanku iskazao je punu potporu nastavku ovog projekta, a ranije je pristao biti pokrovitelj svečane akademije koja će se u listopadu 2017. godine održati u Mostaru.
Svečanom akademijom koja će se upriličiti u Mostaru želi se obilježiti plemenita akcija, da djelo fra Didaka Buntića, koji je snažno podupirao obrazovanje djece i inzistirao na uključivanju djevojčica u sustav opismenjivanja, ne zaboravi.
Na sastanku je razgovarano o programu Svečane akademije, planovima te drugim temama i projektima koji se trenutno vežu uz ovu svečanost.

Ured za informiranje HDZ-a BiH