FOTO/VIDEO  Priča koje je potresla BiH: Osmogodišnji dječak hrani bolesnog oca, majka ga napustila

dječak, Bijeljina, priča
Ali, taj kristalni odsjaj tuge iz iskrenog srca dječijeg sve govori.

On ne zna kako je to kad te nakon škole na trpezi sačeka topla juha, i još topliji i draži zagrljaj majčin. Od njenog odlaska, Gojko živi sam sa ocem Petrom u selu Ljeljenča kod Bijeljine.

Trošna seoska kuća, bez vode i kupatila, sav je imetak koji njih dvojica imaju. No, mnogo veće bogatstvo za njih je to što imaju jedan drugog.

Umjesto za loptom, nakon škole, Gojko prvo pohrli da obavi kućne poslove, jer je otac Petar na bolesničkoj postelji. Prošle godine dok je nadničio u šumi, drvo mu je slomilo nogu, i od tada je vezan za krevet.

Stožer doma je njegov sin Gojko.

I sve do prošle godine uspijevlii su nekako sastavljati kraj s krajem. Petar je na nadnici zaradjivao za osnovne životne potrebe. Ali , kao da nije bilo dovoljno muke u njihovim životima.

Zbog povrede, više od godinu dana Petar nosi fiksator na nozi. Ono što ga brine jesu prognoze doktora koje ne obećavaju. Uz to, čeka ga operacija u Beogradu koja košta 2 000 eura. A, neizvjesno je da li će se kući vratiti sa obje noge.

Teško je i povjerovati da je jedan samohrani otac maloljetnog djeteta, nezaposlen demobilizirani borac, da nema pomoći od društva kome je toliko dao.

Gojkova je najveća briga, da li će se otac vratiti kući. Da li će doživjeti da ozdravi, da stane na svoje noge. A, osim oca, on nikoga više i nema.

Petar Đokić +387 66 839 682, Ljeljenča kod Bijeljine, žiro-račun za uplate u Bosni i Hercegovini:

BOBAR BANKA 5650020002662614

Pogledajte potresnu priču i pomozite Petru i Gojku Đuriću da prođu teške
trenutke.

banjaluka.com