Pretplatnicima omogućiti praćenje Arena sport kanala i Sport klub kanala

hrvatska televizija, internet televizija, tv, Hrvati u BIH, M1 GOLD, film, filmski kanal , naša tv, naša tv, Natječaj, RTV FBiH, tv pretplata, rtv pretplata, telemach, Telemach ponuda, Moja tv , SPORT KLUB, Arena Sport, telemach, Telemach ponuda, telemach, nova tv, nova tv, telemach, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Arena Sport, naša tv, naša tv
AKOP BiH je, 01.03.2016. godine Konkurencijskom vijeću BiH podnio prijedlog za određivanje novčane kazne zbog neizvršenja rješenja, piše N1.

AKOP BiH očekuje, da će nadležni organi BiH predloženom novčanom kaznom dovesti do toga da se nakon više od dvije godine konačno izvrši rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, i da prestane zloupotreba dominantnog položaja navedene grupacije i da se Sport Klub omogući svim građanima BiH i svim operaterima pod jednakim i nediskriminatornim uvjetima - onima koje je imala grupacija Telemach u proteklom periodu.

Jednako tako AKOP BiH, očekuje od svih institucija u državi da će osigurati efikasno poštovanje pravosnažnih sudskih presuda i rješenja nadležnih organa vezano za Sport Klub.

Vezano za najnovije neizvršenje rješenja, AKOP BiH apeluje na Konkurencijsko vijeće BiH i sve državne organe BiH, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti pri sankcioniranju nastavka zloupotrebe dominantnog položaja od strane pomenute grupacije, navodi se iz AKOP-a.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je odluku prema kojoj se kompaniji HD-WIN iz Srbije, vlasniku televizijskog kanala Arena Sport, nalaže da u roku od 60 dana zaključi ugovor sa vodećim kabelskim operatorom u BiH - Telemachom d.o.o. Sarajevo o distribuciji Arene Sport, pod jednakim uvjetima kao i sa drugim operaterima u BiH.

Konkurencijsko vijeće je presudilo u korist gospodarskog subjekta Telemach u višemjesečnom sporu koji je vođen jer je HD-WIN odbijao da se u ponudi Telemacha nađu sadržaji Arene Sport.

Ovom odlukom pretplatnicima Telemacha omogućeno je da gledaju Arenu Sport i da, između ostalog, prate utakmice talijanske nogometne lige Serie A i francuske nogometne Ligue 1 na teritoriji Bosne i Hercegovine. Firma HD Win je i kažnjena sa 65.000 KM zbog kršenja Zakona o konkurenciji.