Presječeni kablovi od kočnica na vozilu tužiteljice Diane Kajmaković

Diana Kajmaković
Naime, na njenom automobilu je za sada nepoznati počinitelj presjekao i otkinuo kablove koji kontroliraju kočnice!

Počinitelj je mogao postaviti i eksploziv pod tužiteljicino vozilo.

Ispred zgrade u kojoj stanuje tužiteljica Kajmaković, policija je obavila uviđaj, a vozilo je odvezeno na vještačenje.

Kako saznaje "Dnevni avaz", da su kablovi presječeni primijetio je tužiteljičin suprug, koji je kad je pokrenuo vozilo shvatio da kočnice ne rade.

Tijekom policijskog uviđaja Ulica Edhema Eke Džubura na Ilidži bila je potpuno blokirana.

Ovo je još jedan u nizu napada na tužiteljicu, a kako saznaje sarajevski list na prethodnih nekoliko ročišta Turković joj je prijetio te je joj je u više navrata ničim izazvan zlokobno izjavljivao sućut riječima „Bašum sagosun".

On inače koristi svaku priliku prilikom obraćanja Sudu da izvrši pritisak na tužiteljicu.

Turković je prvostupanjskom presudom Suda BiH osuđen na 40 godina zatvora kao i Milenko Lakić Laki, dok je Saša Stjepanović dobio 12 godina robije. Uz njih je na pet godina osuđen Fadil Aljović, a Muamer Zahitović Ševrtko na tri godina zatvora.

Automobil državne tužiteljice Diane Kajmaković, koja je, podsjetimo, "potpisnica" optužnice protiv zločinačke organizacije Zijada Turkovića i koju upravo zbog tog predmeta čuva policija, bio je i ranije meta napada. Nakon što Škoda Oktavia ukradena iz garaže, kasnije je isječena, odnosno izbušena zadnja guma na vozilu koje je bilo parkirano ispred zgrade na Ilidži u kojoj Kajmakovićeva stanuje.

Škode Oktavie je "nestala" iz garaže u prosincu prošle godine, a nađena je nekoliko dana kasnije napuštena i poprilično oštećena. I tada je tužiteljicu Kajmaković čuvala policija, navodno SIPA, čiji pripadnici nisu čuli obijanje, odnosno rezanje vrata garaže.

Pored automobila, provaljeno je i u vikendicu tužiteljice Kajmaković. Tada su provalnici na vratima vikendice ostavili natpis "ku..a", podsjeća list.