Prenosivost brojeva bit će omogućena u prvom tromjesečju 2011. godine

telefon, broj, zdravlje, mobitel, glavobolja, mobilna telefonija, prijenos broja, mobiteli, virus, RAK, mobiteli, mostarci, razgovor, hercegovački vicevi, gazda, mobitel, zdravlje, rak mozga, Njemačka, duvanjskim gastarbajterima, Hrvatska dijaspora, dijaspora, prisluškivanje, mobitel, telefoniranje, kazna, cijene, nove cijene
U Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH doznajese da bi ova usluga ipak mogla biti uspostavljena u prvom tromjesečju ove godine.

Usluga prenosivosti broja u fiksnim javnim govornim uslugama provobitno je trebala biti uspostavljena koncem prošle godine. Od tada su prekoračena još dva roka, nakon čega je telekom operaterima od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH naloženo da se do 15. siječnja 2011. godine izjasne zbog čega usluga ne može biti uspostavljena. Odgovori su pristigli i trenutno se analiziraju.

„ Treba napomenuti da je riječ o složenom procesu i da nisu u pitanju neke malverzacije od strane operatera.", dodaje Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Proces je u finalnoj fazi i mogao bi biti uspostavljen u narednih par mjeseci. Po našim procjenama sustav bi trebao profunkcionirati u prvom kvartalu ove godine.

Odobašić napominje da će se situacija pratiti, te ističe da će se poduzimati konkretne mjere. "Riječ je o financijskim kaznama za sve one koji ne budu izvršavali svoje obveze. Kazne će sigurno biti visoke, ali o tome će se odlučiti kada za to bude vrijeme", dodala je Odobašić.

rtvslon