Preminuo Ivica Udovčić, bivši načelnik Kiseljaka

Ivica Udovčić, Kiseljak, smrt
...u Hrvatskoj bolnici „Dr.fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, prenosi Hrvatski medijski servis.

Višegodišnju bitku s teškom bolešću izgubio je u 47 godini života. Otac je troje malodobne djece.

Po struci inženjer strojarstva, Udovičić je bio višestrana osoba, angažirana u mnogih stefarama života i rada. Tijekom radnog vijeka obnašao je brojne političke ali i dužnosti u nevladinim udruženjima i udrugama kojima je rado pomagao, planinario je, bavio se sportom i pomagao rad sporstkih kolektiva u Kiseljaku.

Nakon mandata načelnika Kiseljaka, bio je predstojnik Ureda ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, potom savjetnik ministra zaštite okoliša i turizma Federacije BiH Nevenka Hercega.

Obnašao je i dužnost predsjednika te dopredsjednika Općinskog odbora HDZ BiH Kiseljak, bio je član Županijskog odbora HDZ BiH Srednjobosanske županije. Na prošlogodišnjim Općim izborima bio je kandidat na listi Koalicije HNS za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Osim navedenih političkih dužnosti, Ivica Udovičić bio je aktivan i u nevladinom sektoru. Surađivao je s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, ekološkim i sportskim udruženjima. Planinario je te bio aktivan u Teniskom klubu „Elliptic" iz Gromiljaka pomažući godinama u organizaciji međunarodnog teniskog turnira Kiseljak open koji se igra u Gromiljaku.

Bio je i dopredsjednik Udruge „Eko srce Gromiljak". Svojim je iskustvom u Ministarstvu zaštite okoliša i turizma F BiH, te nesebičnim radom jedan od najzaslužnijih za dobijanje bitke za očuvanje okoliša u Gromiljaku, odnosno sprječavanje izgradnje asfaltne baze.

Svojoj obitelji tako je ostavio i pravo na život u čišćem Gromiljaku u kojem je i sam rođen, odrastao i živio .Nažalost, bitku za vlastiti život koju je s teškom bolešću hrabro vodio godinama, Udovičić je izgubio.

Svojom smrću ostavio je ogromnu prazninu ne samo u svojoj obitelji već i u cijelom Kiseljaku kojeg je svojim političkim angažiranjem i radom zadužio, te među svima onima koji su ga poznavali.

Komemoracija Ivici Udovičiću, održat će se u ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 14 sati u Hrvatskom domu u Kiseljaku, a sprovod je u 16 sati na mjesnom katoličkom groblju Podmrakovi.