Preminula tužiteljica Dijana Milić. Je li je u smrt otjerala nepravda koja joj je učinjena?

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo
I prije smrti zdravstveno stanje Dijane Milić bilo je izuzetno teško i na UKC Tuzla je bila priključena na aparat za umjetno disanje na Odjeljenju intenzivne njege i terapije, piše tuzlalive.ba.

Milić je u bolnicu primljena 19. srpnja zbog metaboličkog poremećaja i smještena na Odjeljenje gastroenterologije. Međutim, prije par dana imala je srčani arest i od tada se nalazila na intenzivnoj njezi, gdje je bila priključena na aparate za umjetno disanje.

Odvjetnik Dijane Milić, Josip Muselimović, u izjavi za Slobodnu Bosnu je rekao kako je u razgovoru s njenom majkom i bratom saznao da je Dijana Milić u posljednja dva mjeseca, otkako je suspendirana i saznala da će protiv nje biti podignuta optužnica, gotovo prestala uzimati hranu i da je patila od nesanice.

Nakon smještaja u bolnicu, stanje se nije popravljalo, unatoč naporima liječnika da infuzijom pomognu organizmu u borbi za izlazak iz teškog stanja.

Prije dva dana, razgovarali smo s njenom majkom Azom, koja je rekla da je zdravstveno stanje njene kćerke kritično, te da ni s njom ne komunicira, jer je u komi.

 

Zbog strašnog mobinga,i zakulisnih radnji kojima je bila izvrgnuta od strane kolega i drugih utijeajnih ljudi iz pravosuđa, ponajviše zbog slučaja "profesori tuzlanskog odjela Pravnog fakulteta iz Sarajeva", Dijana Milić je jednostavno prestala uzimati hranu i došlo je do poremećaja organizma.

 

Šta god ko mislio, u javnosti će Dijana Milić ostati kao osoba koja se podredila svojoj profesiji i koja je bila među rijetkima koji se o postulate borca za pravo nije ogriješila.

 

Na žalost, u vrijeme dok je radila, nije imala potrebnu podršku kolega iz Tuzlanskog tužiteljstva, a neki su otvoreno radili protiv nje. Kolege su je krivično prijavile, suspendirana je s posla, a finale ove strašne igre je njena smrt.

 

Hoće li oni koji su doprinjeli njenoj smrti imati mirnu savjest?