Premijer Hrvatske Milanović doputovao u dvodnevni posjet Hrvatima središnje Bosne

Zoran Milanović
Osim Sarajeva, premijer Milanović posjetit će mjesta u središnjoj Bosni gdje žive Hrvati- Vareš, Kreševo, Žepče, Vitez, Guču Goru, Novu bilu i Jajce.

U ponedjeljak će, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, premijer Milanović sudjelovati na obilježavanju početka rada Studentskog doma Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva te obići prostorije doma, čiju je izgradnju pomogla Vlada Hrvatske.

Istog dana oko podne premijer Milanović posjetit će Vareš, gdje su Hrvati prije rata činili većinu stanovništva. Razgovarat će s načelnikom Općine Avdijom Kovačevićem i predsjedateljem Općinskog vijeća Vareš Zdravkom Maroševićem. Posjetit će i župu sv. Mihovila Arkanđela i obići staru crkve sv. Mihovila.

U Kreševu će hrvatski premijer posjetiti Franjevački samostan sv. Katarine te se susresti s fra Mijom Rajičem, gvardijanom Franjevačkog samostana, i načelnikom Općine Kreševo Radojem Vidovićem.

Kasno poslijepodne oko 17. 30 predviđen je dolazak predsjednika Vlade Hrvatske Zorana Milanovića u općinu Žepče i susret sa žepačkim načelnikom Matom Zovko i predsjedateljem Općinskog vijeća Žepče Muhamedom Jusufovićem. U Žepču će hrvatski premijer obići osnovnu školu.

Za 19. 30 planirana je radna večera predsjednika Vlade Hrvatske Zorana Milanovića s predstavnicima lokalnih vlasti i gospodarstvenika u hotelu „Central", u Vitezu

U utorak će, kako javlja HMS, Milanović obići Franjevački samostan Guča Gora, te bolnicu „Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, u općini Travnik, te općinu Jajce gdje će se susresti s načelnikom Općine Edinom Hozanom i predsjedateljem Općinskog vijeća Jajce Mirkom Ljubezom Posjeti će i Franjevački samostanu sv. Luke u Jajcu, čime će završiti dvodnevni posjet Hrvatima središnje Bosne.

HMS