Predstavnici institucija BiH sudjelovali na sastanku u Bruxellesu iako nisu dobili pozivnice

eu bih

... strukturalnog dijaloga koji je prije dva dana održan u Bruxellesu, što je suprotno ustanovljenim procedurama pripreme i održavanja tog sastanaka i odlukama Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz Ministarstva pravde Republike Srpske.

U priopćenju se napominje da je Republika Srpska bila spremna sudjelovati na ovom sastanku o reformi Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća /VSTS/ BiH, kao i da je Vlada Srpske blagovremeno usvojila platformu u vezi predloženih tema dijaloga, koju su njeni predstavnici trebali izložiti Europskoj komisiji u Bruxellesu.

Iz Ministarstva navode da, međutim, na sjednici Vijeća ministara 23. travnja nije prihvaćeno proširenje liste izaslanstva BiH na ovom sastanku sa predstavnicima Republike Srpske, niti je usvojen sastav izaslanstva BiH, a odlučeno je da se Europskoj komisiji uputi zahtjev za odgađanje sastanka.

"Kako Europska komisija nije prihvatila odgađanje sastanka i o tome Direkciju za europske integracije BiH obavijestila pismom od 23. travnja, od presjedavajućeg radne grupe za unutarnje poslove i pravosuđe koji je odgovoran za organizaciju sastanaka strukturalnog dijaloga, do dana održavanja sastanka, 29. travnja nisu stigla uputstva o daljim aktivnostima i odlukama Vijeća ministara BiH, niti su nadležne institucije obaviještene o mjestu i drugim detaljima održavanja sastanka u Bruxellesu, ni o sastavu sudionika", dodaje se u priopćenju.