Predsjedništvo BiH se još nije očitovalo o nedostatku fakultetske diplome Martine Mlinarević Sopte

martina mlinarević, Sarajevo, predsjedništvo bih, Martina Mlinarević - Sopta, martina mlinarević, pisa testiranje, izdajnici, Hrvati

Uskoro će se navršiti godina otkako je Predsjedništvo BiH imenovalo 21 veleposlanika, te tri šefa bh. misija u svijetu i tri generalna konzula, a još svi nisu otišli u diplomatske misije, saznaje „Avaz“ u Ministarstvu vanjskih poslova.

Još se čeka da veleposlaničke pozicije zauzmu imenovani u veleposlanstvima BiH u Kini, Švedskoj, Češkoj te Misiji BiH pri NATO-u u Bruxellesu.

Saznajemo da će uskoro na dužnost veleposlanika u Kinu otići Tarik Bukvić te da je skoro sve spremno za odlazak Mitra Kujundžića u Misiju BiH pri NATO-u.

Pri kraju priprema u Ministarstvu vanjskih poslova BiH koje su dužni obaviti svi veleposlanici trenutno je i Martina Mlinarević, buduća veleposlanica BiH u Pragu.

Inače, još nema informacija o tome bi li činjenica da Mlinarević nema fakultetsku diplomu mogla na neki način utjecati na njeno preuzimanje dužnosti.

Iako su iz MVP-a ranije priopćili da su zabilješku o tome da Mlinarević nije dostavila fakultetsku diplomu uputili Predsjedništvu BiH, još nema službenog očitovanja o ovom slučaju iz kolektivnog šefa države.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH prije nekoliko dana su kazali kako nemaju nadležnost da zaustave proces odlaska veleposlanika u zemlju prijema, jer je proces imenovanja u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH.

Kako otkriva izvor Avaza iz MVP-a, trenutno je aktuelizirano i pitanje je li Mlinarević prijavljena u Zavodu za mirovinsko-invalidsko osiguranje kao osoba s visokom stručnom spremom, prenosi Ero.tel.

Zanimljivo je da, iako će uskoro godina otkako je imenovana na poziciju bh. veleposlanice u Švedskoj, Elvira Dilberović, federalna ministrica obrazovanja i znanosti, još nije ni počela pripreme u MVP-u za odlazak u diplomatske vode. o nedostatku fakultetske diplome Martine Mlinarević Sopte