FOTO  Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio na obilježavanju blagdana Rane svetog Franje u Gornjoj Skakavi u Brčkom

Brčko, dr. Dragan Čović
...je na svetištu "Zidine" u Gornjoj Skakavi u Brčkom kako bi proslavili blagdan „Rane svetog Franje".
Domaćin današnje manifestacije, fra Niko Josić, gvardijan i župnik Franjevačkog samostana Dubrave istaknuo je značaj ovakvih okupljanja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na ovim područjima.
Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu, 10. po redu smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta.
Misnom slavlju i pučkom druženju nazočili su mnogi predstavnici političkog i društvenog života Brčko distrikta ali i okruženja.
Predsjednik Čović ovom prilikom razgovarao je s predsjednikom Organizacije HDZ BiH za Brčko distrikt i gradonačelnikom Brčkog dr. Antom Domićem, prvenstveno oko priprema za nadolazeće lokalne izbore u BiH kao i o daljenjem stranačkom djelovanju na ovom prostoru. Predsjednik Čović je dao maksimalnu potporu dr, Domiću u svim projektima koje vodi te je naglasio zadovoljstvo prezentiranim radom HDZ-a u Brčkom.
Izaslanstvo je obišlo i franjevački samostan sv. Ante - Dubrave i razgovaralo sa fra Nikom Josićem, gvardijanom i župnikom.
„Drago mi je da sam ponovo ovdje u samostanu na Dubravama, mjestu koje svjedoči našoj tradiciji i baštini, te nam daje za pravo da kad govorimo o Bosni i Hercegovini govorimo o svojoj domovini. Ja sam sretan da su naši franjevci uspjeli ovo sačuvati i otrgnuti od zaborava. Obveza svim nama je da zaštitimo ovo kulturno blago", kazao je dr. Čović nakon obilaska samostana sv. Ante.