FOTO  Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara u radnoj posjeti Vladi HNŽ

Marinko Čavara, dr. sc. Nevenko Herceg
Predsjednik Vlade Herceg iskazao je zadovoljstvo posjetom Predsjednika FBiH, te je kazao da je tema razgovora bila je podjela nadležnost, posebice ona zakonska rješenja koja se tiču porezne reforme, a vezana su za provedbu Reformske agende.

- Ukazao sam na nepravični Zakon o pripadnosti javnih prihoda koji značajno zakida našu županiju i neke druge županije. Razgovaralo se i o stanju u kojem je HNŽ bila te o stanju u kojem je danas, s posebnim naglaskom na financijsku konsolidaciju Županije i donošenju niza važnih zakonskih i strateških planskih dokumenata kroz to vrijeme - izjavio je nakon sastanka predsjednik Vlade HNŽ-a.

Predsjednik Čavara čestitao je Hercegu i Vladi HNŽ-a na postignutim rezultatima, podsjetivši kako je ta vlada imala "zaostatak" od 11 mjeseci nakon izbora.

- U tom je razdoblju bilo prevažno da se povuku odlučni potezi kako stabilizirati stanje u Vladi i napravit što bolje odnose prema Federaciji i drugim razinama vlasti - kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Dodao je kako je puno projekata koje je Vlada HNŽ započela, obećavši da će i Federacija BiH značajno pomoći u njihovoj realizaciji gdje god to bude moguće.

Predsjednik Federacije BiH je podsjetio na zajedničku odgovornost prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, čiji suosnivač je i Federacija zajedno s drugim županijama, ukazujući na nagomilani dug u toj zdravstvenoj ustanovi.

Posjeta Predsjednika Federacije BiH nastavila se posjetom Srednjoj građevinskoj školi Jurja Dalmatinca koja je obnovljena u sklopu projekta „Energetska učinkovitost u Federaciji BiH.