Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio sustav kanalizacijske mreže u Poduzetničkoj zoni Dusine u Orašju

Marinko Čavara, Orašje
U okviru projekta "Održivi lokalno-ekonomski razvoj općine Orašje" ("Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development" - MOSLED), koji financiraju Europska unija i općina Orašje, nastoji se jačati uloge i kapacitet Centra za poduzetništvo i Poslovni inkubator ove općine.

Ovom je prigodom predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo: „Ovo je projekat koji ohrabruje, osobito na prostoru koji je proteklih godina pretrpio velike štete od poplava. Ovaj projekt pokazuje još jedan način dobre suradnje lokalne vlasti, Federacije BiH i Europske unije, jer su projekt financirale sve tri strane. Simbolično je i to da ovaj pogon otvaramo danas, kada je Europska unija prihvatila aplikaciju BiH za članstvo u EU. Ovo je primjer koji trebamo slijediti na svim prostorima u Federaciji BiH i BiH jer pokazuje kako uvezati sve strukture u korist razvitka gospodarstva. Vjerujem da će biti još ovakvih projekata u Posavskoj Županiji."

Izgradnja sustava kanalizacijske mreže, čija je ukupna vrijednost više od 460 milijuna eura, jedan je od najznačajnijih projekata kojim se želi pružiti podrška malim i srednjim poduzećima u Orašju.