FOTO  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio I. Poslovni forum u Vitezu

Marinko Čavara u Vitezu
... koji se održava u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu. Poslovni forum održava se u Vitezu prvi put, u organizaciji Privredne/gospodarske komore Federacije BiH, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Tijekom konferencije govorilo se o ekonomskoj politici BiH, Reformskoj agendi, te o socio-ekonomskim mjerama i procesu ulaska BiH u europske integracije.

Nakon uvodnih pozdravnih govora načelnika općine Vitez, Tomislava Bošnjak-Matića, predsjednika Gospodarske komore F BiH Marka Šantića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, te veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechia, Predsjednik Federacije BiH ovaj je forum proglasio otvorenim.

U prigodnom obraćanju, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je: „Posebno mi je zadovoljstvo što mogu u Vitezu, uspješnom gradu koji već godinama pokazuje da se u ovim vremenima može uspjeti, otvaram ovaj Poslovni forum. Očekujem da će ovaj forum uz sugestije akademske zajednice, struke i predstavnika svih razina vlasti u Federaciji BiH i BiH rezultirati razmjenom mišljenja i stvoriti konsenzus o neophodnosti reformskih mjera. Nadam se da će izlaganja, rasprave i zaključci s ovog foruma dati odgovore na mnoga pitanja kako dalje."