FOTO  Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na obljetnici oslobođenja kraljevskog grada Jajca

Jajce, Marinko Čavara
Obilježavanje obljetnice počelo je svečanim mimohodom veterana uz isticanje zastava ratnih postrojbi hrvatskih snaga. Program obilježavanja nastavljen je koncelebriranom svetom misom u župi Blažene Djevice Marije koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Šimunović koji je prisutnima poručio da zbog golgote koju smo prošli, trebamo imati još više svijesti i razumijevanja čak i za one koje zovemo svojim neprijateljima.

Program obilježavanja nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg spomen obilježja svim poginulim braniteljima.

Svečana akademija kojom je obilježena 21. obljetnica oslobođenja održana je u Domu kulture u Jajcu. Prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara koji je čestitao ovu ponosnu obljetnicu, te poručio: „Naša obveza danas je sačuvati od zaborava svakog poginulog branitelja. Moramo zaštititi dostojanstvo svakog branitelja, ali im i zahvaljivati na slobodi koju su nam dali. Svoje pobjede moramo slaviti ponosno, posebno ovu u koju su utkane žrtve Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvata iz Republike Hrvatske. Ove spoznaje nam trebaju biti povod za veću ujedinjenost i predanost da u ovoj prelijepoj zemlji organiziramo život po mjeri svakog naroda."