Predsjedatelj Predsjdništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr.Dragan Čović posjetio Tuzlu

Dragan Čović
Tijekom susreta članovi Županijskog odbora izvijestili su predsjednika Čovića o aktivnostima koje se provode na ovom području te o suradnji s izvršnom i zakonodavnom vlasti na svim razinama. Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Danijel Nikolić rekao je da su očekivanja od viših razina vlasti potpora kroz infrastrukturne projekte koji će učiniti život na ovom području kvalitetnijim, ali i podići razinu ekonomske razvijenosti Tuzlanske županije.
Također, istaknuta je činjenica da suradnja sa županijskom i lokalnom vlašću u TŽ nije na zavidnoj razini te kako vrlo malo ima razumjevanja za projekte i potrebe hrvatske zajednice.
Posebice je istaknut problem u Tuzli gdje lokalna vlast ne želi uvažiti povjerenje birača koje je zadobio HDZ BiH na lokalnim izborima prošle godine. Naime, suprotno Zakonu o načelima lokalne samouprave, većina u Gradskom vijeću Tuzla imenovala je članove Savjeta mjesnih zajednica u ovom gradu. Time je još jednom oslikana loša praksa u BiH gdje većina nastoji političkom silom ugušiti prava manje brojnije zajednice.
Članovi Županijskog odbora iskazali su podršku nastojanju predsjednika Čovića da BiH dobije kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji jer samo kroz taj proces BiH može biti sigurnije i kavlitetnije mjesto za življenje. Takav proces dovest će do boljih ekonomskih uvjeta, a onda i povećanja broja radnih mjesta i ostanka mladih ljudi na ovom području.