Poznata imena uhićenih u velikoj akciji SIPA-e.

Sipa, uhićenje, Sipa, akcija, Sipa, uhićenje, Sipa, harun čelenka, radikalni islamisti, Gabela, osumnjičeni, predao se , Uhićen
U nadležnost Tužiteljstva Županije Sarajevo predano je pet osoba koje su uhićene u akciji SIPA-e pod nazivom "Kasa". Klix.ba neslužbeno saznaje imena osoba koje su već predate, dok se preostalih sedam još uvijek nalazi na kriminalističkoj obradi u prostorijama SIPA-e.

Kako se saznaje, u Tužiteljstvu se već nalaze Ines Juretić, odgovorna osoba firme Inspirit d.o.o. koja se bavila servisiranjem fiskalnih kasa i softverom te vlasnici Portofina Džemail Selimanović i Oleg Krautblatt, vlasnik restorana Luka Željko Ljubas i vlasnik Metropolisa Nedžad Rašidagić.

Jedna osoba koja se nalazila na teritoriji Republike Hrvatske, a koja je predmet istrage, je stavljena pod kontrolu policijskih agencija. Ta osoba nije bila u bjegu, već se nalazila na putu i u trenutku provođenja akcije bila je u susjednoj zemlji.

U narednim satima iz SIPA-e u Županijsko tužteljstvo bit će predano još sedam osoba.

Kako je ranije potvrđeno u Tužiteljstvu ŽS, izvršeni su pretresi na 30 lokacija, a 12 uhićenih osoba tereti se za kaznena djela po nekoliko točaka.

"Uhićene se tereti da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, točnije promet su umanjivali i na osnovu toga pravili lažne poreske prijave i plaćali manji porez nego što je trebalo", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva ŽS.

Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhićene odgovorne osobe, između ostalih, ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, restorana Una, restorana Luka i drugi.