Poziv za aktivnu registraciju birača za glasovanje za izbor članova u Europski parlament

izbori 2010, izbori, izbori, Hrvati u BIH, izbori 2010, pismo, dijaspora, izbori, izbori, Hrvatska, popis, izbori, Hrvatska, HDZ, kukuriku koalicija, izbori, BIH, ustav, Hrvatska, referendum, U ime obitelji, izbori, izbori u BiH, Stjepan Mikić, Troplet, Europski parlament u Briselu, izbori, poziv, izbori, Slovenija, izbori, kupovina glasova, plaćanje glasova, glasovanje, izbori, djeca, izbori, BIH, kupovina, birački odbori, izbori, provjera, glasovanje, izbori, poziv, BIH, izbori, predsjednički izbori, izvanredni izbori, izbori u BiH, BIH, izbori, izbori, klis, Konjic, izbori, Čitluk, HDZ BiH, izbori, zapadna hercegovina, BIH, izbori, Sarajevo, Hrvatska zemlja, izbori, Hrvatska zemlja, izbori, predsjednički izbori, Mostar, DIP Državno izborno povjerenstvo , predsjednički izbori, rezultati prvog kruga , Hrvatski narodni sabor, izbori u RH, poziv, izbori, izbori u RH, Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Ploče, referendum, termoelektrana, izbori, Hrvatska dijaspora, dijaspora, Hrvatska zemlja, iz
Ilustracija/Hercegovina.info
... za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske održat će se u nedjelju 25. svibnja 2014. godine.

Duboko smo svjesni neravnopravnog položaja hrvatskog naroda u BiH, potrebno je pravično razriješiti to pitanje kao preduvjet za napredak cijelog društva. Isto tako, svjesni smo zastoja na putu izgradnje pravednog društva i efikasne države BiH, kao i približavanja članstvu Europske unije. Svi koji dobro poznaju situaciju u BiH znaju da te probleme ne mogu (iz različitih razloga) i nikada neće razriješiti domaće institucije i pojedinci bez aktivnog sudjelovanja međunarodnih institucija. Jedna od međunarodnih institucija koja ima najvažniju ulogu u tome je svakako Europski parlament. Stoga je od ogromnog značaja da u Europski parlament uđu zastupnici koji će htjeti, znati i moći pokrenuti pozitivne procese koji će razriješiti problem neravnopravnosti Hrvata i (ne)funkcioniranja BiH.

Stoga, HKZ Troplet poziva sve hrvatske državljane koji prebivaju u BiH, a posebice Hrvate i svoje članove koji imaju pravo glasa da se registriraju za glasovanje i iziđu na izbore. Rok za registraciju istječe 14. svibnja, a registracija se može obaviti u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u BiH osobno, putem pošte, telefaksa ili e-maila. U svakom slučaju, podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku hrvatske putovnice ili osobne iskaznice. Obrazac zahtjeva za aktivnu registraciju se može preuzeti putem Interneta na web stranici Veleposlanstva RH u BiH (http://ba.mvp.hr/Portals/BA/File/ZAHTJEV-ZA-AKTIVNU-REGISTRACIJU-PDF.pdf ).

Još jednom pozivamo na registraciju i izlazak na izbore. To je naša građanska, nacionalna i kršćanska dužnost. Naglašavamo da su kandidacijske liste otvorene, što znači da možemo birati pojedinog kandidata (ili nekoliko kandidata) s liste, čime dajemo glas i cjelokupnoj listi, ali i kandidatu kojeg smo odabrali omogućavamo da bude bolje pozicioniran na konačnoj listi i time povećamo njegove/njene izglede za ulazak u Europski parlament. Birajmo one kandidate/kandidatkinje koji će na temelju socijalnog nauka Katoličke crkve zastupati univerzalne etičke, humane i kulturne vrijednosti, koje kršćani zajednički dijele s drugima. Birajmo one koji su i do sada hrabro i mudro zastupali interese Hrvata iz BiH i zalagali se za izgradnju pravedne, decentralizirane i efikasne Bosne i Hercegovine. Birajmo one koji uistinu dobro poznaju probleme unutarnjeg uređenja BiH i neravnopravnosti Hrvata, te su istinski zainteresirani za njihovo rješavanje. Birajmo one koji stavljaju interes naroda i javni interes iznad osobnog.

Ostalo je još samo par dana za registraciju.

Mi smo punopravni građani EU, neka se čuje i naš glas!

Hrvatska Kulturna Zajednica TROPLET