Potpisani ugovori za pomoć samozapošljavanja branitelja u vrijednosti od 250 tisuća maraka

branitelji, udruge branitelja, samozapošljavanje, ugovori, soldo oliver, ministar za pitanja branitelja, HNŽ

Ugovori su potpisani s 11 braniteljskih udruga, šest obrtnika, 24 OPG-ovca i pet braniteljskih poljoprivrednika.


„Vi ste branitelji primjer kako branitelji nisu ona socijalna kategorija i da branitelji nisu paraziti u društvu kako nas se nažalost želi često predstaviti. Držim da su branitelji najodgovorniji dio društva, oni su branili ovu državu i danas izgrađuju ovu državu“, kazao je ministar branitelja HNŽ-a Oliver Soldo.


Ministarstvo je još 2014. godine otvorilo programe pomoći braniteljima kroz radno angažiranje, odnosno integraciju branitelja u društvo kroz rad, psihosocijalnu rehabilitaciju i integraciju branitelja.


„Želimo doći do svakoga od vas i zaviriti na vašu njivu, vaš plastenik i vidjeti što to vi radite i u tome vas potaknuti, važno je da branitelji svoje proizvode istaknu i pokažu na tržištu“ - kazao je Soldo.


U zadnjem kvartalu ove godine Soldo je najavio edukaciju za branitelje, OPG-ovce i ostale koji se bave samozapošljavanjem gdje će se raditi na stručnom osposobljavanju braniteljskih udruga i plasiranje proizvoda na tržištu. Soldo je potvrdio održavanje trećeg Sajma braniteljskih zadruga u HNŽ-u te izrazio želju za napretkom i opstankom braniteljskih obrta i poslova.