FOTO  Potpisan regionalni sporazum o romingu, od 1. srpnja niže cijene

cijene roaminga, ukidanje roaminga, roaming, saša dalipagić

Regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. srpnja omogućiti znatno niže cijene rominga u zemljama zapadnog Balkana, potpisan je na Digitalnom samitu ZB u Beogradu.

Sporazum su potpisali predstavnici zapadnobalkanske šestorke.

Sporazum predviđa da cijena razgovora ne može biti veća od 0,37 KM, cijena poruke bit će 0,12. Maksimalna cijena za prijenos podataka je 0,35 KM.

U ima naše zemlje sporazum je potpisao Saša Delipagić, zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH, koji je za "Avaz" rekao da je potpisivanje ovog sporazuma posebno važno za sve građane BiH.

- Cijena rominga ce od 1.7 biti biti umanjena za gotovo 80 posto, a nakon toga za dvije godine namjerava se potpuno ukidanje. Nadam se da će u skorije vrijeme i EU potpisati sličan sporazum sa zemljama zapadnog Balkana - rekao je Dalipagić.

Potpisivanje sporazuma komentirala je i premijerjka Srbije, Ana Brnabić. Ona je dodala da je potpisivanje sporazuma o romingu za Srbiju bila teška odluka u vrijeme, kako je kazala, kad su od strane Prištine, sada već više od četiri mjeseca, na snazi takse od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.

Digitalni samit zapadnog Balkana, u organizaciji Vlade Srbije, traje dva dana.