Postoji li iti jedan vitalni nacionalni interes u BiH osim bošnjačkog?

Tako to barem tumači SDA BiH koje je na kraju i povukla pitanje vitalnog nacionalnog interesa i to samo zato što njih u vlasti ne želi parlamentarna većina.

Piše: Petar Zrinski/hercegovina.info

Gospoda Tihić i Izetbegović davno su rekli da ne mogu sebi dozvoliti taj luksuz izlaska iz vlasti jer će time njihovi kadrovi ostati bez svojih fotelja. Upravo te fotelje su razlog poteznja pitanja vitalnog nacionalnog interesa koji gle čuda grčevito brani i Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. I on je očito dio tog nacionalnog interesa, a zaštićen je u toj priči kao neka rijetka endemska biljka. U stvarnosti on i jeste jedan od endema koji brani nacionalne interese naroda koga ne predstavlja, ali naroda koji ga je instalirao u udobnu predsjedničku fotelju.

Svi današnji čuvari raznih interesa ostali su i gluhi i nijemi na vapaje Hrvata kada su gaženi njihovi nacionalni interesi. Valjda je po njima normalno da oni određuju tko će biti taj koji će u ime Hrvata braniti nacionalne interese Bošnjaka. Papagajski je više i ponavljati slučaj Željka Komšića koji je bio preteča Živka Budimira. Njihova imena i nisu važna, da oni nisu tu gdje su danas zahvaljujući nacionalnim interesima Tihića ili Lagumdžije bio bi netko drugi njima sličan.

Sa druge strane nacionalni interesi Hrvata su negdje duboko pod zemljom. Čekaju valjda neka normalna vremena kada će u ovu napaćenu državu doći guverner sa osjećajem za pravdu i guverner koji je vičniji matematici od ovog današnjeg.

Ti isti pokretači vitalnih nacionalnih interesa bez ikakvih problema donose odluke u Mostaru bez iti jednog predstavnika Hrvata i to je po njima nešto sasvim normalno. Ne treba trošiti puno riječi da bi se objasnilo to njihovo normalno, što je za sve druge ne samo nenormalno nego i protuzakonito. Visoki matematičar (ispričavam se predstavnik) šuti i on je valjda uključen u nacionalnu vladajuću kvotu sa svim svojim privilegijama koje ima u ovoj zemlji.

Bojim se da ćemo ubrzo čitati vijesti da je klub SDA povukao pitanje vitalnog nacionalnog interesa jer njihov član nije glavni kuhar u Holidey inu ili što njihov pripadnik nije trener FK Sarajevo. Živi bili pa vidili, u ovoj državi izgleda nema drugog no bošnjačkog nacionalnog interesa.