Popis stanovništva: Uskoro počinje unos i obrada podataka

popis, BIH, prevara, popis, BIH, popis, provjere, prijave, popis stanovništva, Mostar, popis stanovništva, Ortiješ, netočan, popis stanovništva, Popisivači, brisanje iz popisa
Zbog velikog broja prijava, Agenciji za statistiku BiH donijela je odluku da se testiranje i izbor osoblja pomjeri za dva tjedna s ciljem da se svim prijavljenim kandidatima osiguraju isti uvjeti i daju jednake šanse, tako da će svi kandidati biti testirani isti dan.

Povjerenstvo za prijem je pregledalo sve pristigle prijave. U tijeku su pripreme za pismeno testiranje i izbor kandidata. Izabrani kandidati će proći odgovarajuću obuku, a počet će s radom sukcesivno, u skladu s planom aktivnosti obrade podataka i u zavisnosti od radnog mjesta.

To znači da bi neki od izabranih kandidata mogli početi s radom do kraja prosinca, kada počinje i prva faza unosa i obrade podataka.

Adembegović navodi da je postpopisna anketa/kontrolni popis uspješno završena i postpopisni materijal je arhiviran u centralnom obradnom mjestu. Koristit će se tijekom faza obrade kada će se i vršiti usporedbe analize podataka iz popisa i postpopisne ankete.

"Cilj postpopisne ankete bio je da se analizom usporednih podataka iz popisa i postpopisne ankete, izračunaju dvije vrste indikatora kvaliteta popisa: indikatori obuhvata i indikatori sadržaja", kazala je Adembegović.

Fena