Pomozimo šestogodišnjem Adilu da ode na operaciju

potrebna pomoć, pomozi ba, adil tarakčija

Šestogodišnjem dječaku Adilu Tarakčiji iz sela Maline kod Travnika potrebna je pomoć da bi se konačno, sa svojim sestrama i vršnjacima, mogao normalno igrati.

Njegova majka je imala težak porod, prilikom kojeg su Adilu oštećeni živci. Zbog toga mu je desna ruka od rođenja paralizirana. Unatoč mjesecima provedenim u bolnicama i na fizioterapijama, dječaku je i danas ruka potpuno nepokretna.

- Problem bi jedino mogao biti riješen operacijom ruke od 8.000 KM, koju njegovi roditelji nikad nisu mogli platiti. Adil je treće dijete obitelji Tarakčija, a majka i otac su nezaposleni, te su bili prinuđeni prodati gotovo svu stoku, od koje su živjeli. Otac radi povremene sezonske poslove. S najminimalnijim primanjima obitelj Tarakčija sama ne može priuštiti da dječak ode na operaciju u Foču da bi konačno mogao početi koristiti svoju desnu ruku - navodi Pomozi.ba.

Za obitelj Tarakčija 8.000 KM je ogromna svota novca, ali 'ako budemo sudjelovali zajedno i svi donirali barem koju marku, lako ćemo skupiti potrebni iznos'.

- Adila bi najviše usrećilo kad bi sam, bez pomoći roditelja, mogao obavljati svakodnevne aktivnosti i igrati se sa drugom djecom. Zato pozivamo ljude dobre volje, da zajedno pomognemo u ispunjenju njegove želje - ističe se.

Pozivom na broj 17012 za Adila možete donirati 2 KM ili izvršiti uplatu putem naših računa:

PayPal: [email protected]

Za novčane uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Bank BiH

154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inozemstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primatelj: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Adil Tarakčija

Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Adil Tarakčija

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Österreich