Policija istražuje brutalnu otmicu mladog ljubavnog para

Mostar, poginuo muškarac, poginuo vozač, teška prometna nesreća, Ortiješ, Mostar, Konzum, pljačka, berači, šparoga, pronađen mrtav , pljačka, namex, Mostar, Mostar, bacač raketa, crna kronika, glamoč, pljačka, otmica, otmičar, pljačka, nasilništvo, Pero Gudelj, fis vitez, ubojstvo, muškarac ubio ženu, Marijana Marković, Orašje, tragedija, samoubojstvo, obiteljska tragedija, ubojstvo, Porečka policija, poreč, pljačka banke, ubijen prolaznik, Sarajevo, Split, stravična prometna nesreča, nesreća, Mall of Split, ubojstvo, Livač Bijelo Polje, Đani Balić, teška prometna nesreća, pogibija, Policijski dužnosnici, ubojstvo, tučnjava, masovna tučnjava, zagrebačka policija , uhićenje, teške krađe, pokušaj ubojstva, Čapljina, MUP HNŽ, teža prometna nesreća, Mostar, pogibija, ručni bacač , RBR M 80, zolja, Mostar, uhićenje, fup, Macola, ubojstvo, u Otočcu, samoubojstvo, Mostar, pucnjava, samoubojstvo, neriješeni dugovi, tragedija, Mostar, pljačka, pljačkaš
Policija istražuje brutalnu otmicu mladog ljubavnog para u Podovima kod Mrkonjić Grada, gdje su otmičari presreli Predraga Lakića i njegovu djevojku Slavicu Metlić, a potom ih vozali u prtljažniku automobila, opljačkali, pretukli i ostavili ih svezane u šumi.Prema neslužbenim informacijama, Lakić i Slavica Metlić su već duže vremena u ljubavnoj vezi i u četvrtak iza ponoći parkirali su se automobilom pored lokalnog puta u Podovima kada su im prišla dvojica nepoznatih maskiranih otmičara naoružani automatskim puškama koji su odmah zapucali u gume njihovog automobila. Piše Dnevni list.

"Napadači su prvo ispalili tri hica u gume vozila i zatim Predraga i Slavicu natjerali da izađu ispred. Njih dvoje su izašli iz automobila i napadači su tražili da im predaju novac, a oni su im iz straha za život dali oko 200 maraka" rekao je izvor blizak istrazi koji je objasnio kako razbojnici nisu stali samo na otimačini novca.

Oni su oteli i Slavicu i Predraga te ih odvezli u prtljažniku automobila, a detalji otmice jučer nisu bili najjasniji.

Prema jednoj verziji, prvo su natjerali ljubavnike da promijene gume na vozilu, a potom su ih ubacili u prtljažnik i oteli, dok su ih po drugoj verziji odmah oteli te ih odveli u automobilu s probušenim gumama.

Odveli su ih u pravcu Glamoča, ali su se morali zaustaviti u naselju Prijani. Jesu li se zaustavili zbog kvara ili jer nisu mogli dalje zbog probušenih guma, nije razjašnjeno, no potvrđeno je kako su ih u Prijenima izbacili iz automobila.

Tu su ih navodno odveli kilometar dalje do jednog šumarka.

Udarali su ih rukama, nogama kao i čekićem kojeg su najvjerojatnije uzeli iz automobila. Ovom prilikom teže ozljede je zadobila Slavica koju je jedan od napadača čekićem udario u glavu.

Nakon što su ih pretukli ostavili su ih u lokvama krvi i zatim pobjegli.

Tek u petak ujutro slučajni prolaznik je pronašao izudarane ljubavnike te je zvao policiju. Mještane je šokirao ovaj napad.

"Ne sjećam se kada se nešto ovakvo dogodilo u Mrkonjić Gradu. Ovo je strašno. Sada me strah za omladinu koja izlazi noću u grad jer nikad ne znaju što ih vreba iza kojeg kuta", kazao je jedan od mještana.

Policiju zbunjuje brutalnost ovog napada pa se provjerava je li možda riječ o nekoj osveti, odnosno da su napadači poznavali žrtve, ili su se Slavica i Predrag jednostavno našli u krivo vrijeme na krivom mjestu.

"Ne znam tko ih je mogao napasti, koliko znam Predrag nije ni s kim u svađi niti nekome duguje novac" rekao je jedan od mještana.