Poledica na većini puteva

snijeg, ceste, vremenska prognoza, vremenska prognoza, zima, snijeg

Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preko prevoja Borja, Han Pogled, Rogoj i na širem području Romanije. U usjecima su mogući odroni.

Na ulazu u Višegrad iz pravaca Ustiprače, u mjestu Nezuci, od 7.00 do 15.00 sati zbog radova dolazi do povremenih zastoja.

Zbog sanacijskih radova jednom trakom naizmjenično promet se odvija na putnim pravcima Gojsovac - Pavlovića most, Ukrina - Gornja Vijaka i Bratunac - Fakovići.

Na pravcu Banjaluka - Gradiška u Klašnicama saobraćaj se odvija usporeno zbog radova.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Zbog izvođenja radova na mostu preko rijeke Jale na dionici M-4 Šićki Brod - Lukavac promet se odvija privremenom obilaznicom.

Na dionici M-20 Foča - Gacko od 7 do 17 sati zbog sanacije klizišta moguće su povremene kraće obustave prometa. Na spomenutoj dionici zabranjen je promet za kamione s prikolicom i tegljače.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je:
- M-6.1 Mostar - Široki Brijeg,
- M-16 Banja Luka - Gradiška (u Klašnicama),
- M-17 Bilješevo - Kakanj,
- M-18.2 Gojsovac - Pavlovića most.

Za teretna vozila sa prikolicom ili poluprikolicom zabranjen je promet na M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova).

Na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

ZIMSKA OPREMA: Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

(Fena)