FOTO/VIDEO  Pogledajte u 3 minute što se dogodilo u Sarajevu!

Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, BIH
Papa Franjo, poglavar Katoličke crkve koja broji više od milijardu vjernika u svijetu, jučer je došao u svoj prvi posjet Bosni i Hercegovini. U Sarajevu je boravio nešto više od 11 sati, ali to ga nije spriječilo da i prilikom odlaska bude odlično raspoložen.

Papu Franju, ali i sve koji su pratili njegov posjet Sarajevu, najviše se dojmilo svjedočanstvo svećenika, redovnika i redovnice o mučenjima i žrtvi koju su podnijeli za svoju vjeru u BiH.

Svoju spontanost papa je pokazao i na susretu s mladima gdje nije držao nikakav govor, nego im je odgovarao na pitanja. Sve je nasmijao odgovorivši na pitanje je li istina da dugo vremena ne gleda televiziju i kako to uspijeva. "Da. Od sredine 90-tih ne gledam televiziju. Televizija me na neki način zavaravala te sam sredinom 90-tih godina odlučio ne gledati je. Ja sam inače iz kamenog doba", našalio se papa Franjo.

"Mir vama - i to je ono što vam ostavljam da stalno radite, da budete mirotvorci. I ove golubice su znak mira, mira koji nam uvijek donosi radost. I mir se čini među svima nama, među muslimanima, židovima, kršćanima i svim ostalim vjerama, svi mi vjerujemo u jednoga boga, da nikada među nama ne bude razdora nego uvijek bratsko zajedništvo i jedinstvo. A sada ću vam uputiti svoj blagoslov i molim vas nemojte zaboraviti moliti za mene", rekao je papa Franjo u svom posljednjem obraćanju prije odlaska iz Sarajeva.

narod.hr