Podnijete kaznene prijave protiv Bakira Hadžiomerovića i "60 minuta"

...kolegij portala „Croportal.ba" je nakon provedene istrage sastavila specijalno izvješće protiv sudionika ovog slučaja udruženog zločinačkog poduhvata i mafijaške organizacije te podnosi

KAZNENA PRIJAVA

Protiv:

1. Bakira Hadžiomerovića, urednika emisije „60 minuta"

2. Damira Kaletovića, novinara emisije „60 minuta"

3. Novinarske ekipe „60 minuta

3. Uredničkog kolegija FTV-a

4. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a

5. NN osobe, sudionici u navadenim kaznenim djelima prema procjeni policije i Tužiteljstva

 

 Bakir Hadžiomerović, urednik "60 minuta" na Federalnoj televiziji, reketario je u junu 2007. godine zagrebačku INA, te mu je plaćeno 30.000 eura u gotovini.

Potvrđuje to istraga i protokolirani dokument koji je poslao direktor poduzeća "Interina d.o.o." iz Mostara, u vlasništvu korporacije INA, Franjo Božić predsjedniku Uprave u Zagrebu Tomislavu Dragičeviću u kojem ga obavještava da je po njegovom naputku "obavio razgovor s g. Bakirom Hadžiomerovićem" pa dogovorio da ovaj više ne napada u svojoj emisiji konzorcij INA-MOL-ENERGOPETROL "poradi čega mu je plaćeno 30.000 eura u gotovini". Od tada u "60 minuta" prestaju svi napadi na ovaj konzorcij.

Dokument koji je objavljen u "Nezavisnim" također imaju državni odvjetnik Mladen Bajić, USKOK i policija Hrvatske i ozbiljan je dokaz korupcije u koju su umiješani i oni koji su novac dali i oni koji su novac primali.

Kao što je dobro poznato, Tomislav Dragičević bio je u INA eksponent bivšeg premijera Stipe Mesića, koji ga je na tom mjestu uspio održati političkim dogovorom sa Sanaderom, u sklopu njihova obostrano korisnog no nepostojanog "pakta o suradnji i nenapadanju". Bosna je bila važna domena Mesićeva vanjskopolitičkog angažmana.

U javnosti već je bilo indicija da se Bakirovih "60 minuta" izdržava "vanbudžetskim" prihodima od oglasa koje daju politički naručioci koji sponzoriraju određene medijske reketaške operacije.

Udruga potrošača iz Mostara objavila je tako dokumente koji pokazuju da mostarski mobilni operator "Eronet", u manjinskom vlasništvu zagrebačkog T-HT, plasira neproporcionalnu količinu oglasa u tu Bakirovu emisiju u kojoj se istodobno napadalo političare mostarskog HDZ-a, i to baš protivnike onih hrvatskih političara koji kao predstavnici vlasti sjede u Upravnom odboru toga većinski javnoga poduzeća. Valjani potrošači dostavili su papire Hrvatskom saboru, odnosno njegovu odboru za medije, ali teško se tu moglo što dokazati s obzirom na činjenicu da je Bakirov FTV magazin zaista gledan, te da Bakir, kao bošnjački integralist na liniji Lagumdžijinog "postnacionalističkog" unitarizma ionako napada sve političare nacionalnih stranaka, dok su grubost, uvrede i diskvalifikacije kakve ne bi mogle proći nigdje u civiliziranom svijetu, naprosto svojstveni njegovu stilu.

Izvor Nezavisne novine