Pljuskovi za vikend

poplave, nevrijeme u Mostaru, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, prognoza vremena, pljuskovi , stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, kiša, nevrijeme, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, vremenska prognoza, kiša
Dio prijepodneva pretežno oblačno s lokalnim pljuskovima i mogućom grmljavinom u zapadnim područjima BiH, zatim se očekuje razvedravanje u drugoj polovini dana.

U većem dijelu Bosne će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33 stupnja.

Sunčano vrijeme očekuje se u petak, uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći na subotu uvjetovati kišu i pljuskove.

Više padavina u Krajini i sjevernim područjima. Vjetar ujutro slab južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana vjetar umjerene jačine, a poslije podne ponovo slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34 stupnja.

U Bosni i Hercegovini se u subotu u jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Tijekom dana umjerena oblačnost. Lokalno slabiji pljuskovi se očekuju u središnjim i sjevernim područjima. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 17, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stupnjeva.

Oblačno vrijeme s pljuskovima očekuje se u nedjelju. Više padavina u istočnim, sjeveroistočnim i središnjim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu od zemlje od 28 do 32 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.