Platformaši revizijama branitelja Hrvatima uzimaju 40. milijuna KM

platformaši, čistka, platformaši, vlast, platformaši, branitelji, revizija, nepotizam, Vlada Federacije, platformaši, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Nermin Nikšić, platforma, platformaši, vlast, BIH, država za čovjeka, platformaši, nepotizam, država za čovjeka, platformaši, zaduženja, javna poduzeća, platformaši, imenovanje, platformaši, Republika Srpska, pomoć, SDP BIH, vlast, platformaši, platformaši, platforma, sastanak, Federacija BIH, unitarna bih, platformaši, platformaši, vlast, BIH, HT MOSTAR, platformaši, smjene, sindikat, platformaši, prevara, platformaši, udar, Hrvati u BIH, SDP BIH, HDZ BiH, platformaši, federalna vlada, Federacija BIH, smjene, platformaši, platformaši, kadrovi, smjene, koalicija, proračun, platformaši, SDA BIH, SDP BIH, Zvonko Jurišić, Jerko Ivanković Lijanović, platformaši, platforma, platformaši, Bošnjaci, Hrvati u BIH, županije, HNŽ, ZHŽ, igre na sreću, Vlada FBiH, platformaši, platforma, BIH, FBIH, Vlada FBiH, MMF, no
Nekoliko stradalnika iz Mostara, Širokog Brijega, Livna požalilo nam se na odluke posebnih kaznenih ekspedicija, revizijskih timova, čiji je rad usmjerio nelegalni ministar branitelja Zukan Helez. Istodobno, tri mjeseca je blokiran rad tima za koordinaciju iz Ministarstva koji ima jako značajnu ulogu i u kojemu Hrvati imaju paritet te bi mogli spriječiti ovu očitu diskriminaciju prema hrvatskim stradalnicima, piše večernji list.

Jednome od branitelja u Mostaru, koji je sredinom 1992. pukim spletom okolnosti preživio strijeljanje tzv. JNA i četnika, gotovo je u cijelosti ukinuta invalidnina. Na isto nas je upozorio branitelj iz Livna koji dobiva i mirovinu iz Hrvatske da ga je Helezov revizijski tim uklonio i potpuno isključio od prava i dobivanja mjesečne naknade. Jednako tako u Š. Brijegu je od 70 osoba koje su prošle reviziju čak 68 dobilo rješenja o ukidanju prava na naknade. Specijalni revizijski tim ilegalno donosi odluke jer njihovi članovi ne mogu raditi taj posao.

Helez je odobrio plan rada ovih revizijskih timova, a sporni su upravo oni koji se očito tempirano šalju kako bi se "uštedio novac" na hrvatskim područjima. 
Zanimljivo je da su njegove pouzdanice za ovaj posao Senada Bakotić i Seneida Džanko koje su ilegalno članice ovih timova za reviziju. Po dvije osnove ove dvije Helazove uzdanice ne mogu biti članice revizijskih timova. Pravilnikom o radu ovih timova utvrđeno je da svaki član tima mora biti sudionik Domovinskog rata. One nisu bile, a sada su glavne u toj akciji eliminiranja Hrvata s popisa osoba koje dobivaju novac iz federalnog proračuna.

S druge pak strane, zabranjeno je da djelatnici Ministarstva branitelja budu istodobno i članovi revizijskog tima. S. Bakotić je djelatnica Sektora pravnih poslova i vodila je sporove u Ministarstvu.

Sukob interesa

Dakle, rješavala je sporove branitelja, a sada ih kontrolira, što je očiti sukob interesa. Istodobno, S. Džanko je zaposlenica Sektora za vojnu evidenciju, a ranije je radila u personalu Federalnog ministarstva obrane oko radno-pravnog statusa.

VLM