Pismo potpore Hrvatskom narodnom saboru BiH

HNS, Hrvati u BIH, kordinacija udruga, Hrvatski narodni sabor, pismo, HNS, kriza, BIH, HNS, izbori, branitelji, HNS, zahtjev, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, samouprava, Hrvatski narodni sabor, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, sjednica, Hrvatski narodni sabor, kordinacija udruga, HNS, Herceg Stjepan Kosača, uredi, HDZ 1990, HNS, HNS, izbori, lista, izbori, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, liste, izbori, HNS, izbori, liste, HNS, vlada Federacije BiH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, pripreme, HVO, Hrvatski narodni sabor, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, HNS, sastanak, HNS, HVO, domovinski rat, HNS, javni RTV servis

Bosna i Hercegovina je zemlja koja je izišla iz teškog krvavog rata i danas je to zemlja mržnje i nepovjerenja, zemlja u kojoj je moguć svekoliki oblik kršenja ustavnih i zakonom zagarantiranih prava, što pogoduje majorizaciji i minorizaciji jednog naroda nad drugim konstitutivnim narodom. Hrvatski narod je najmalobrojniji narod u BiH i kao takav je izložen političkom izbornom inženjeringu i preglasavanju, čime mu se svakodnevno uskraćuju ustavna, ekonomska i socijalna prava. Zbog svoje tragične povijesti, hrvatski narod u BiH nikada nije mogao graditi pluralizam političkih ideja, nego je uvijek morao štititi svoja kolektivna prava, tj. svoju političku i biološku opstojnost.

Upravo zbog toga, hrvatski narod u BiH i jest obnovio rad Hrvatskog narodnog sabora BiH, kako bi se zajedništvom suprotstavio sve većem obespravljivanju i potiskivanju hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine.
Izrazito je uočljivo kako HNS BiH okuplja stranke s hrvatskim predznakom koje žele zastupati interese svog naroda, bez onemogućavanja ili manipuliranja interesima drugih naroda koji žive u BiH. Nažalost, kada domoljubne snage pokušavaju pronaći zajedništvo gdje je potreban visok stupanj konsenzusa kako zaštititi hrvatske nacionalne interese u BiH, pojavljuju se pojedinci ili organizirane grupe koje na svaki mogući način žele urušiti zajedništvo, a sebi omogućiti osobni probitak. Prirodna je potreba svakog naroda da stvara uvjete za svoj ekonomski razvoj i da se izbori za što veća socijalna prava. No, u nekoliko posljednjih godina u Bosni i Hercegovini se na političkoj i medijskoj sceni, putem uzurpiranih javnih servisa, pojavljuju građanski socijaldemokrati, koji se ugrađuju u financijske proračune na svim razinama, čime dobivamo dobro plaćene liberalno-građanske socijaldemokrate koji u nerazvijenoj, ratom opustošenoj zemlji sebi omogućuju dobro plaćene pozicije u kabinetima, institutima i katedrama, i nažalost ne stvaraju nikakve nove vrijednosti u ekonomiji i socijalnim pravima, nego stalno obezvrjeđuju i prokazuju političke stranke koje obuhvaćaju svenarodne interese, proglašavajući ih nacionalističkim i retrogradnim, dok sve one ideološke stranke koje su zasnovane na komunističkoj ideologiji socijalizma, ateizma i unitarizma nameću kao progresivne i u interesu građana Bosne i Hercegovine. Vrhunac ironije u Bosni i Hercegovine jest u tome što upravo ovi ljudi nemaju nikakvu biračku potporu u društvu, niti itko zna na koji način ulaze u državne institucije.

Narodne stranke su uvijek imale najviši senzibilitet za socijalna prava i redovno su, sukladno mogućnostima proračuna, stvarale uvjete za stambeno, socijalno i zdravstveno zbrinjavanje ugroženih kategorija u društvu. Kad tome pridodamo i prava branitelja, koja ne smatramo socijalnim nego zasluženim pravima, ne možemo ne usporediti njihovo političko djelovanje s političkim djelovanjem tzv. socijaldemokrata. Ono što je relevantno i što izrazito upada u oči jest činjenica da danas ti tzv. socijaldemokrati neustavno i nezakonito uzimaju stečena prava socijalno ugroženim građanima i braniteljima, i usmjeravaju ih u masovno upošljavanje socijalističkih parazita u sve društvene pore Bosne i Hercegovine. Oni nemaju ni nacije ni vjere, zanima ih samo hedonistički način života, zasnovan na političkim i financijskim privilegijama, i u potpunosti odvojen od realnog života svojih sugrađana.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, znamo tko je s nama i uz nas bio u Domovinskom ratu, i oni će uvijek imati našu potporu da nas politički zastupaju.
Znamo i razliku između poduzetnika i ratnih profitera, razliku između političara izabranih voljom hrvatskih birača i onih nametnutih koji su postavljeni kako bi radili za tuđe interese, razliku između onih koji se ne stide svog nacionalnog i vjerskog uvjerenja i onih koji obnavljaju razne, povijesno promašene, ideologije.
Znamo i one koji nemaju nikakvih zasluga iz Domovinskog rata u zaštiti nacionalnih interesa, koji danas bezobrazno tumače političku zbilju i javno djeluju na političkoj sceni, i takve ćemo prozivati poimenično i davati im jasno do znanja kako su dezerteri, petokolonaši i paraziti hrvatskog naroda. U svakoj normalnoj državi takvi bi bili stavljeni na stup srama i imali bi javnu zabranu političkog i javnog djelovanja, jer se jedino na takav način može graditi zdravo tkivo društva u kojem živimo.
Uvjereni smo kako će Hrvatski narodni sabor BiH dobiti apsolutnu potporu hrvatskog naroda na sljedećim izborima, kako će se borit za jednakopravnost i ravnotežu interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, i staviti jasno do znanja kako smo povijesni narod koji pripada zapadnoeuropskoj civilizaciji, kako imamo svoju povijest, teritorij, kulturu, jezik i vjeru, i znamo živjeti od svog rada i znanja. Upravo to i jesu vrijednosti za koje su se hrvatski branitelji kroz povijest i u Domovinskom ratu i borili, i zbog kojih su stavljali svoje živote na oltar Domovine.

S poštovanjem!


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA