Pijani pukovnik Zijo: Ja sam u Banjaluku došao sa zadatkom da j.... Srpkinje

Bahati pukovnik, koji je na službi u banjolučkoj vojarni „Kozara“, vrijeđao je goste na nacionalnoj osnovi, na najgrublje moguće načine, psujući im srpsku majku i govoreći kako je on u Banja Luku „došao sa zadatkom da j... Srpkinje“.
U Ministarstvu obrane BiH za Press RS potvrđuju da znaju za ovaj slučaj i tvrde da je protiv pukovnika Hadžića pokrenut stegovni postupak. U odgovorima ministarstva na naša pitanja navodi se da je „Zajednički štab OS BiH linijom zapovjedanja upoznat sa slučajem u kome je pukovnik Zijad Hadžić verbalno i svojim ponašanjem na nacionalnoj osnovi vrijeđao osoblje i goste ugostiteljskog objekta ‘102'".

Isplatit će mu se?

- Pripadnici vojne policije obavili su razgovor s vlasnikom tog ugostiteljskog objekta. On je izjavio da je pukovnik Zijad Hadžić u vidno alkoholiziranom stanju na nacionalnoj osnovi vrijeđao djelatnicu i ostale goste u tom objektu. Protiv pukovnika Zijada Hadžića pokrenut je stegovni postupak. Tijekom stegovnog postupka bit će određen stupanj  počinjene pogreške i sprovedeno daljnje postupanje s imenovanim - navodi se u odgovorima Ministarstva obrane BiH.

Vlasnik ugostiteljskog objekta „102" Slobodan Rakić nije želio govoriti o ovom slučaju, ali izvor iz vojarne „Kozara" tvrdi da ovo nije prvi put da bahati pukovnik u pijanom stanju vrijeđa goste po banjolučkim lokalima. Naš sugovornik ističe da je najveći problem što bi pukovnik Zijad Hadžić umjesto kazne mogao biti nagrađen premještajem u vojarnu u Travniku.