Pijana djevojka pobjegla iz policijskog auta

 CJB Banjaluka, pod utjecajem alkohola
... a neke noćne smjene budu posebno interesantne, jer se događalo da im uhićena djevojka pobjegne iz automobila na putu do policijske stanice, pišu Nezavisne.

Marija Markanović, glasnogovornica CJB Banjaluka, kaže da je u razdoblju od 25. prosinca prošle do 20. siječnja ove godine na području ovog centra nekoliko stotina kažnjeno, a ukupno 91 lice privedeno zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

I vozači na području CJB Prijedor drže tempo za najvećim centrom u RS kada je u pitanju vožnja "pod gasom". U istom razdoblju na području ovog centra policija je kaznila 130 pijanih učesnika u prometu.

"Zadržavanje je određeno za 59 sudionika u prometu i to 57 vozača i dva pješaka", rekla je Zvezdana Alendarević, glasnogovornik CJB Prijedor.

Prema riječima Miljana Bobara, glasnogovornika CJB Zvornik, u siječnju je na zvorničkom području zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ili odbijanja alkotestiranja privedeno 38 vozača.


Inače, policija na triježnjenje privodi vozača koji "napuše" više od jednog promila i takav vozač se zadržava do prestanka utjecaja alkohola, ali ne duže od 12 sati. Privedeni imaju pravo na jedan besplatni obrok i mogućnost posjete do 15 minuta. Također, dozvoljen im je telefonski poziv da o uhićenju obavijeste članove svoje porodice.

U javnosti se još prepričava nedavni slučaj kada je jedan Banjalučanin ovo pravo iskoristio tako što je umjesto porodicu nazvao pečenjaru i naručio sedam porcija ćevapa.

Prometni policajci kažu da im nijedan radni dan ne prolazi isto, a naročito su uzbudljive noćne smjene.

"Dogodilo se tako da kolege privedu djevojku koja je vozila pijana, a na putu do stanice ona je otvorila vrata auta i pobjegla im. Uspjeli su je stići, uhvatiti i sprovesti do stanice. Zato i djevojke odsad moramo vezati lisicama", rekao je za Nezavisne jedan banjalučki policajac, dodajući da pedeset posto vozača koji prespavaju u stanici nakon otrježnjenja kaže: "Ja ovo sebi više nikad neću dozvoliti."

Osim vozača i pješaka, iza brave završi i poneki biciklista. Tako je u Bijeljini prošlog tjedna, dan uoči stupanja na snagu novog zakona o prometu, uhićen biciklista koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, a odbio je alkotestiranje.