Pijan popisivao građane, policija ga tražila

popis stanovništva, Mostar, popis stanovništva, oprez, popis stanovništva, otkaz, pijanstvo, franjevci, apel, popis stanovništva, popis, Mostar, popis stanovništva, nepravilnosti popisa, kontejner, popisni materijal, popis stanovništva, Hrvati u BIH, neprailnosti, popis, BIH, procjena, popis, Hercegovina, Hrvati u BIH, BIH, popis, neslužbeni rezultati, BIH, pik, oglas, popis stanovništva, zarada, popis stanovništva, isplata, popis stanovništva, bh. hrvati, etničko čišćenje, popis, BIH, rezultati, popis, županije, FBIH, krađa, popis, popis stanovništva, popis stanovništva, poništavanje, objava, službena objava, BIH, popis stanovništva, popis stanovništva, popis stanovništva, popis, BIH, popis, BIH, popis stanovništva
Ovaj popisivač je prvo navukao sumnju na sebe brbljajući i griješeći u popisnicama. A da pijan obavlja ovaj posao postalo je jasno kada su njegove kolege morale pozvati policiju da ga pronađe i spase popisni materijal, jer je veseli popisivač "zalomio" u selu uz koju čašicu više, piše "Press RS".

Kako list saznaje iz komisije, popisivač čije ime nisu željeli da priopće i koji "više voli popiti nego popis", na autobusnoj stanici u Bronzanom Majdanu je "lovio" putnike i od njih uzimao podatke, što je protiv pravila i metodologije popisa.

"Morali samo ga smijeniti zbog čitavog niza grešaka i prekršaja. Prvo je imao previše grešaka na popisnicama, više od 30, pa i 40 na svakoj. Miješao je i upadao u popisne krugove koji njemu nisu dodijeljeni. Veći dio njegovog materijala je otpisan, jer je toliko zabrljao da se popisnice ne mogu uzeti u obzir.

Onda se jedne večeri pijan izgubio negdje u selu. Sišao je iz Bronzanog Majdana u Melinu, izvan svog popisnog kruga. Inspektor ga je zvao više puta, ali je on bio nedostupan i nije se pojavljivao gdje je trebao doći, pa smo pozvali policiju da ga potraži.

Onda je inspektor ponovo išao po njega, a on se žalio da su ga ostavili. Bilo je jasno da on to ne može raditi iako je na testiranju bio sasvim dobar", kažu u banjalučkoj popisnoj komisiji. Oni su dodali da je popisni krug ovog popisivača dodijeljen drugoj osobi.

Spomenuti popisivač došao je jučer u redakciju "Pressa RS" žaleći se kako je smijenjen, a njegov popisni krug prodan nekom drugom popisivaču, koji će na njemu dobro zaraditi. On tvrdi kako je čista laž to da su ga smijenili zbog grešaka koje je počinio i smatra da je pokraden.

"Nije točno da sam griješio u listama i da nisam savjesno radio svoj posao. Ne znam kako će samo sada penjati se po onim brdima i kroz blato popisivati. Dali su moj popisni krug nekome tko će uz svoju tisuću zaraditi još jednu tisuću maraka iz mog kruga.

Pocijepao sam pred njima popisni materijal kada su mi rekli da sam smijenjen. Precrtao sam sve što sam napisao", rekao je on.