PERO GUDELJ JOŠ KRITIČNO: ‘Mnogi žele pomoći, a neki nude čak i svoje organe!’

Pero Gudelj, detalji, pokušaj samoubojstva, Pero Gudelj, stanje, bolnica, Pero Gudelj, fis vitez, Vitez, Pero Gudelj, stanje, fis vitez, Pero Gudelj, koma, fis vitez, Pero Gudelj, fis vitez, oproštajno pismo
Da je njegov život i dalje ugrožen novinarima je redom potvrđivala i Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu.

- Stanje je, nažalost, još uvijek isto, jako teško i za sada nema poboljšanja. Iako nije praksa bilo koje zdravstvene ustanove da se govori o stanju pacijenta, ali moram reći da mnoga nagađanja o pomijeranju rukom, otvaranju očiju, hodu, nažalost, nisu točna. Nitko više od nas ne bi volio da je tako, ali..., kaže nam glasnogovonica Šehić. Na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu Gudelj je dovezen iz Hrvatske bolnice "Fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj nakon što je pronađen na lokalnom putu u mjestu Krčevina s teškom ranom na sljepoočnici glave. Odmah je podvrgnut operaciji koja je trajala sedam sati. Zahvat je preživio, a liječnici tek polažu nade u njegov oporavak.

Istom se nadaju i mnogobrojni zaposlenici trgovačkih lanaca FIS kojima je gazdovao Gudelj, ali i mnogobrojni njegovi poznanici i prijatelji.

Upravo zbog toga ovih dana su gotovo blokirane mnoge telefonske linije u Kliničkom centru u Sarajevu. Stotine poziva u ovu instituciju stiže svaki dan, a svi bi željeli znati kako je Pero, ima li poboljšanja u njegovom oporavku te je li mu bilo što potrebno. Žele pomoći na bilo kakav način, a neki od njih su bili spremni Gudelju, ako bi to pomoglo u njegovom oporavku, donirati i svoje organe. Svi ističu kako je Gudelj ljudska veličina koja je pomogla mnogima, svojim zaposlenicima, prijateljima, poznanicima, pa čak i onima koje nije ni poznavao. Mnoge je stambeno zbrinuo, novčano pomogao, svoje radnike je u svakom smislu poštovao te je, sudeći prema pozivima koji stižu u Klinički centar, mnoge zadužio svojim dobrim djelima.

Koliko je Gudelj dobar čovjek, svjedoči i priča čitatelja Klixa prema kojoj je Gudelja oduševila činjenica da ga je jedan stariji kupac u njegovom trgovačkom centru FIS prepoznao kao glazbenika, ne kao vlasnika trgovačkih lanaca i bogatog čovjeka. "Gdje si svirač", kazao je Peri starac koji se slučajno susreo s Gudeljom pilikom kupovine sa suprugom. Gudelj je tada ovaj bračni par počastio te im omogućio da svaki mjesec na račun kuće u njegovim trgovinama kupe robu u vrijednosti od 100 KM. Upravo zbog činjenice da je Gudelj veliki čovjek, tragedija koja se dogodila potresla je mnoge ljude u BiH.

Autor: Robert Soldo / Vecernji.ba