'Pekla ga savjest': Prekopao grobove roditelja i sinova da ih poreda po želji

groblje u doboju staro

- Jedan sin mu je sahranjen s lijeve, a drugi s desne strane grobova njegovih pokojnih roditelja, a on je rekao da ga je pekla savjest što nisu jedan pored drugog i odlučio ih je staviti jednog pored drugog, pa je pozvao pogrebnike da mu pomognu i da iskopaju sva četiri groba i da ostatke poslože po njegovoj želji - rekao je neimenovani izvor za Nezavisne novine.

U Policijskoj upravi Doboj kažu da je Okružnom javnom tužiteljstvu podnesen izvještaj zbog osnove sumnje da je M. K. izvršio kazneno djelo povrede groba ili umrle osobe.

Slučaj je otkriven kada je Markov brat, koji prema neslužbenim informacijama živi u inozemstvu, došao na mjesno groblje i otkrio da su grobovi oskvrnavljeni, odnosno da su tijela premještana.

Uvrijeđeni brat slučaj je prijavio policiji, a Marko K. se branio da je imao usmenu dozvolu za iskopavanje grobnica. Nezavisne novine pišu da tako nešto nije moguće jer se radovi oko grobova mogu izvoditi samo uz potrebnu suglasnost.

- Atmosfera je stvarno bila tužna, starac je po svaku cijenu htio svoje davno poginule sinove staviti jednog pored drugog, ali njegov brat je bio ljut što je pomicao njihove roditelje - rekao je izvor.