Paravinja nije vjerodostojan u davanju izjava

Foto HRT
"Paravinja je u ranijim iskazima pokazao da nije vjerodostojan i dosljedan u davanju izjava, pa tako i u ovom slučaju", rekla je Šoja.

Dragan Paravinja danas je na suđenju pred Osnovnim sudom u Sokocu za pokušaj silovanja iz 2002. godine izjavio da nije kriv za ubojstvo Antonije Bilić i da je priznanje od njega iznuđeno batinanjem u CJB Banjaluka.

Odvjetnik Paravinje Milana Bulić rekla je novinarima poslije ročišta da je njen branjenik tvrdio dok ga je posjećala u pritvoru u Kuli da je prema njemu vršena sila, da je tučen u MUP-u RS u Banjaluci i da je zbog toga dao izjavu kakvu je dao.

Bulić je rekla da je savjetovala Paravinji da se javi svom liječniku u zatvoru Kula i da liječnik da svoj nalaz i da se da specijalistički nalaz o tim njegovim tvrdnjama.

Paravinja je pred sokolačkim Osnovnim sudom odbacio krivnju po optužbi za pokušaj silovanja djevojke čiji su inicijali G.S. sa Pala 2002. godine.

U Srbiji je za Paravinjom raspisana međunarodna tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a u Hrvatskoj zbog ubojstva 17-godišnje Antonije Bilić.

Srna