Panika u Cazinskoj krajini, Stocu, Travniku, Ljubuškom: “Ako je bitno biti Bošnjak onda jarane vrati domovnicu i putovnicu”

... popisu izjasne kao Bošnjaci, ne samo da bi mogli izgubiti hrvatsko državljanstvo i državljanstvo EU nego bi se mogli naći i pred pravosudnim organima RH zbog cijelog niza kaznenih radnji, od protupravnog stjecanja prava na rad do cijelog niza povlastica koje je RH država davala svojim državljanima van RH. Ukoliko se naime dokaže da su materijalnu korist priskrbili kaznenim djelom lažnog pribavljanja RH državljanstva prijete im ne male kazne. Tako naime navode izvori iz RH Sabora...

Postavili smo nekoliko pitanja našem izvoru u Saboru RH i dobili zanimljive odgovore:

Na popisu stanovništva 1991. godine, u BiH 755.895 osobe su upisane kao Hrvati. U knjigu državljana Republike Hrvatske od 1991 do 2000 godine upisalo se preko 1,1 milijun osoba rođenih u BiH i pri tome su se izjasnili Hrvatima! Od kuda tolika anomalija?

- Preko 400.000 BH muslimana je na osnovu starih dokumenata u kojima su se oni sami ili njihovi roditelji izjasnili Hrvatima, dobilo mogućnost upisa u Hrvatske državljane, pri tome su pod punom krivičnom odgovornošću potpisali izjavu da su i sami HRVATI!

Kako će se dotične persone izjasniti na predstojećem popisu stanovništva, Hrvatima ili Bošnjacima / Bosancima?

- Većina njih će se izjasniti Bošnjacima.

Hrvatska država je dužna takve osobe sankcionirati brisanjem iz Knjige Državljana zbog davanja lažnih izjava, te oduzimanjem Putovnica?

- DA

Nesumjivo je da će RH nakon popisa stanovništva u BIH pokrenuti spor na međunarodnoj razini sa BIH, naime ako rezultati popisa pokažu da primjerice u Cazinskoj Krajini ne živi 50.000 Hrvata, koliko ih danas, na osnovu izjava da su Hrvati i ima RH putovnice. Posve je normalno da postoje i Bošnjaci koji su na ovaj ili onaj način stekli na legalan način RH državljanstvo, primjerice dugogodišnjim radom i životom u RH, dodaje naš izvor, no oni koji su to državljanstvo stekli pisanim izjavama da se osjećaju kao Hrvati, i da dolaze iz obitelji koje su se uvijek tako izjašnjavale, a sutra to budu negirali, izlažu se kaznenom djelu i brisanju iz RH državljanstva.

D. Brkan iz NVO Big Mac, izjavio je kako je namjera RH da pravno regulira svoja državljanstva, i svoje državljanje, grubo miješanje u unutarnja pitanja BIH.

hercegbosna.org