Pacijent preminuo u općoj bolnici od upale pluća bio zaražen virusom H1N1

štrajk, samubojstvo, Banjaluka, crna kronika, svinjska gripa, zdravlje, bolnica, štrajk, zdravstvo, trovanje, Mostar, palačinke, Stolac, aladinići, zaraza, stoka, bruceloza, život, san, koma, bolnica, skandal, Bihać, Vrgorac, Ljubuški, SKB Mostar, tužba, liječenje, nesavjesno liječenje, porod, zdravstvena iskaznica, umirovljenik, bolnica, rutinska operacija, invalid, pogreška, H1N1, gripa, zenica
Direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš izjavio je danas Feni da je u Opću bolnicu na intenzivnu njegu 5. siječnja primljen pacijent s respiratornom simptomatologijom, uz izražen pad krvnog tlaka.

Dr. Nakaš je naveo da su poduzete dijagnostičke mjere pokazale da se radi o upali pluća s lijeve strane, a nakon terapijskih mjera stanje se nije poboljšavalo, tako da je 5. siječnja u 14 sati pacijent stavljen na respirator.

I pored svih korekcija generalnog disbalansa, nastupio je smrtni ishod u 19.20 sati.

- Mi smo u sklopu pretraga uzeli bris nosa i ždrijela i dobili smo 6. siječnja potvrdu da se radilo o infekciji H1N1, što znači da je u osnovi bila ova vrsta gripe s jednom razvijenom pneumonijom koja je dovela do respiratorne insuficijencije i smrtnog ishoda - kazao je dr. Bakir Nakaš.

On je dodao je za pacijenta, što se tiče zdravstvenog stanja, u anamnezi navedeno da je ranije u nekoliko navrata imao određene probleme s cirkulacijom u centralnom živčanom sustavu, što znači da je vjerovatno cirkulatorno na neki način bio ugrožen.

(Fena)