Ovaj tjedan još jeftinije gorivo

benzinska pumpa petrol livno, benziska pumpa, crna kronika, nafta, Gorivo, nafta, Gorivo, Gorivo, pojeftinjenje, FBIH, uređaj, Gorivo, štednja, Ljubuški, ispekcija, radnici, Gorivo, savjeti, potrošnja, nafta, Gorivo, inspekcija, nafta, ulje, BIH, Gorivo, bivši pomoćnik, kaznena prijava, nafta, Gorivo, Gorivo, cijene, pojeftinjenje, Gorivo, Hercegovina, cijene, dizel, nafta, poskupljenje, Gorivo, pojeftinjenje, benzinska crpka, Livno, radnici, Gorivo, Gorivo, Federacija BIH, poskupljenje, Gorivo, poskupljenje, Federacija BIH, Gorivo, poskupljenje, Hercegovina, Gorivo, cijene, BIH, Gorivo, cijena, BIH, Gorivo, loše gorivo, biogorivo, alternativa za gorivo, nafta, Gorivo, sniženje, cijene, dizel, Parafin, Mostar, Gorivo, kćeri, zaborav, zaboravio
Ovu informaciju potvrdio je za „Dnevni avaz" Milenko Bošković, predsjednik Udruženja distributera nafte i naftnih derivata FBiH, ali nije mogao precizirati za koliko će gorivo biti jeftinije.

- Slobodno je formiranje cijena i svaka tvrtka prijavljuje cijene za sebe, i to na način da unutar iste tvrtke na različitim lokacijama ima različite cijene. Ako neko misli da nešto može prodati za marku na jednom mjestu, a na drugom za dvije, slobodno tržište to mu omogućava. Međutim, trgovci naftnim derivatima u FBiH odgovorno se ponašaju prema potrošačima i svaki put kondicije koje dobiju prenesu na kupce što je prije moguće - kaže Bošković.

Naš sagovornik kaže da se naftašima uvijek imputira da reagiraju odmah kada rastu cijene goriva, a da sačekaju kada padaju.

- Ne sačekamo. Utorkom se mijenjaju rafinerijske cijene, a rok za podnošenje zahtjeva je tri dana u Ministarstvo trgovine FBiH. Nakon toga mogu biti nove cijene. Iluzorno je očekivati da će svaka pumpa isti dan promijeniti cijene - naglasio je Bošković.

Dnevni Avaz