Otvoreno pismo prof. Dubravku Lovrenoviću, kroatiziranom Bošnjaku katoliku iz Jajca

HVO postojavanje

...održanog 04. lipnja 2014. na Akademiji nauka i umjetnosti BiH, odmah smo prepoznali Vaš posttraumatski psihički poremećaj koji se dijagnosticira kao Teorija zavjere ili Akutni polimorfni psihotični poremećaj, tj. trauma povezana s obavljanjem posla u Sarajevu.
S obzirom da je Vaš uradak iz domene konspirologije, teorije zavjere, jasno je kako Vaš uradak proizlazi iz paranoje koju izaziva svaki oblik kroatizacije.
Vaše povijesno tumačenje koje Vas je dovelo do zaključka kako je kroatizacija Bošnjaka katolika započeta na prijelazu iz 19. u 20.st proizvela posljedice političke, kulturološke i psihološke naravi koje su izmijenile Bošnjacima katolicima njihovu stoljećima sedimentarnu i identitarnu krvnu sliku i napravile hrvatsku naciju, tj. pretvorile Bošnjake katolike u Hrvate katolike s transgeneracijskim preoblikovanjem njihovog političkog i kulturološkog habitusa, kod Vas je izazvalo psihološki poremećaj da se kao povjesničar ibretite činjenici kako su bosanskohercegovačka povijest, jezik i kultura postali hrvatski.

Prema našem mišljenju, Vaša dugogodišnja suradnja s udrugom „Dobri pastir" koja je bila proizvod Komunističke partije Jugoslavije, dovela Vas je u psihološko stanje koje negira postojanje hrvatske nacije i hrvatskog jezika, a potvrđuje kroatizaciju Bošnjaka katolika, Hercegovaca katolika, Posavaca katolika, Krajišnika katolika, Bokelja katolika, Janjevaca katolika, Bunjevaca katolika, Gradišćana katolika, Slavonaca katolika, Dalmatinaca katolika, istarskih katolika, Zagoraca katolika, Prigoraca katolika, Ličana katolika, Podravaca katolika, Srijemaca katolika, Neretljana katolika, otočana katolika i svih drugih katolika koji se osjećaju kao Hrvati, posebice sarajevskih katolika.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, znamo kako je Akademija nauka i umjetnosti BiH prepisala memorandum Srpske akademije nauka i umjetnosti Ilije Garašanina i Dobrice Ćosića koji su tvrdili kako ne postoji hrvatska nacija i jezik nego samo srpska nacija koja uvažava katoličku, islamsku i pravoslavnu religiju. U skladu s tim, i u Bosni se pojavljuje bošnjačka nacija koja negira postojanje srpske i hrvatske nacije i njihova jezika, a zagovara bosanski jezik i bošnjački naciju koja ima tri religije, katoličku, islamsku i pravoslavnu.
S obzirom da BiH ima tri prostora koja su branili pripadnici srpske vojske, pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, te Bošnjaci islamske, katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti koji su bili u Armiji BiH, bit će nam zanimljivo čuti mišljenje hrvatskih i srpskih povjesničara o Vašoj teoriji.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, znamo kako je uzrok Vašem stavu nagomilana srdžba koja se u kršćanskoj religiji smatra jednim od sedam zala, a kad se srdžbi pridruži nemoć proizišla iz neostvarivih političkih ciljeva, tada čovjeka obuzme neopisiva mržnja usmjerena prema svemu što je hrvatsko. Vaša neograničena mržnja, nastala iz shizofrenih povijesnih zaključaka, već više od 25 godina konstantno nanosi štetu hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i stoga Vam naša Udruga želi pružiti pomoć kako bi i Vi pronašli unutarnji mir i prihvatili činjenicu kako ste u suštini Hrvat katolik jer Vam je to isto bio i otac, i djed, pradjed, i svi drugi Vaši preci koji su živjeli prije dolaska turskih osvajača u grad Hrvoja Vukčića Hrvatinića.

Sektor oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA