Otvoreno pismo hrvatskim zastupnicima u Skupštini HBŽ

Zbog takve politike nisu ugroženi samo policija, prosvjeta i zdravstvo, ugrožen je hrvatski narod. Vaši osobni animoziteti, interesi i privilegije iznad su naroda. Kriminalnom privatizacijom i pljačkom vlastitog naroda uzeta nam je budućnost. To je politika izdaje.

Kad su bile ugrožene vaše fotelje i privilegije pozivali ste se na majorizaciju Hrvata. Zbog majorizacije koju vi provodite nad svojim narodom tražimo hitno formiranje vlade i usvajanje proračuna, jer zbog vašeg bahatog, iščašenog i bolesnog ponašanja dovedena je u pitanje opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Izdali ste poginule branitelje za slobodu svog naroda, izdali ste ranjene, bolesne i gladne hrvatske branitelje, izdali ste narod, izdali ste sami sebe.

Naša udruga zbog vaših osobnih animoziteta i mržnje jednih prema drugima ne može realizirati projekte, a koji su vrlo značajni za branitelje i članove njihovih obitelji. Započeli smo projekt utemeljenja braniteljskih zadruga, ali zbog vaše kratkovidnosti ne možemo raditi na zapošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji. Pozvali smo vas na okrugli stol, koji smo organizirali u Livnu i tom prilikom doveli kompetentne i stručne ljude iz Vlade Republike Hrvatske, ali ni tada se niste pojavili među braniteljima, te na dostojan način dočekali naše goste iz Republike Hrvatske. Oprostite, što vas neopravdano prozivamo, jer vi bi došli, da ste imali osobne koristi od njihova dolaska.

Branitelji više neće čekati sindikate. Sami ćemo pozvati branitelje i hrvatski narod na prosvjede i blokade, te vas silom ukloniti iz vlasti, na način kao što su uklonjeni svi komunistički diktatori. Vi ste majorizirali narod i vratili nas u doba turskog zuluma i harača, te progona i obespravljivanja Hrvata u vrijeme zloglasne diktature kralja Aleksandra i komunističkog zločinca Josipa Broza.

Livno, 30. svibnja 2012., Vijeće udruge

Otvoreno pismo potpisali su članovi Vijeća udruge:

Stipo Mihaljević
Matko Šeremet
Jakov Perković
Marijan Rebrina
Jozo Brajko
Mladen Konta
Stipo Markov
Boro Maganić
Stipo Zrno
Ivan Dilber
Džoni Čičak
Miroslav Radojčić
Miroslav Kaminski
Ante Velić
Zdravko Marelja
Ilija Dolić
Ivica Padro
Mirko Gelo
Mate Križan
Ivka Knežević
Vlatko Damjanović
Mile Jurič

livno-online.com