Otkrijte kad nam dolaze topliji i sunčani dani

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri

Po podacima iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme. U večernjim satima u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se porast naoblake, što će usloviti lokalne pljuskove. Očekuje se i slab vjetar, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni.

Dnevna temperatura od 18 do 24 °C, a u Sarajevu oko 20 °C. Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu Bosne, a do podneva još ponegdje u istočnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine.

Jutarnje temperature od 4 do 8, na jugu od 9 do 12, a dnevne od 12 do 15, a na jugu od 18 do 22 °C. U srijedu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 16 do 20, a na jugu od 18 do 22 °C.

U četvrtak će također biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 19 do 24 °C.

U petak pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 6 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 19 do 25 °C.