Otac ubijenog Davida Dragičevića: Zahvalio bih Nobilu na neradu, nije me ni obavijestio da odlazi

nobilo dragičević

Na kraju to ostaje njemu na savjesti - rekao je otac ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banje Luke, Davor Dragičević, nakon što je odvjetnik Anto Nobilo izašao iz međunarodnog odvjetničkog tima, piše Jutarnji list.

U petak navečer Anto Nobilo za Federalnu televiziju iz Sarajeva ustvrdio je da su političari manipulirali Davorom kako bi u javnosti konstruirali krivi dojam te je odbacio bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja. Tvrdi da David nije bio masakriran, silovan i ubijen od strane policije i da ministar unutarnjih poslova to nije zapovijedio. Davidov otac je pak na to jučer rekao da se sada pokazalo pravo Nobilovo lice.

- Nobilo nije bilo odvjetnik Davida Dragičevića, on je bio odvjetnik Republike Srpske i sad se to jasno vidi. Izmanipuliran je od strane Dodika i to ćemo dokazati uskoro, kada objavimo vjerodostojne dokaze koji sve to dokazuju - rekao nam je Davor u telefonskom razgovoru.

Na pitanje na koje političare je Anto Nobilo mislio kad je govorio o "manipuliranju i usmjeravanju", Dragičević nam je rekao da to trebamo njega pitati.

"Opstruirao je istragu"

Kaže nam i da ga Nobilo nije obavijestio o svojim postupcima, nego je o njegovu odlasku saznao tek u petak.

- Bio sam fer kad sam to saznao, zahvalio sam mu i stisnuo mu ruku. Ali on nije bio fer, nije ispoštovao sa svoje strane dogovor i nije me obavijestio ni o čemu. Nisam ga imao namjere prozivati, ali je žalosno da je jedan odvjetnik na kraju svoje karijere tako reagirao. Opstruirao je istragu - tvrdi Dragičević i kaže da je nekadašnji pravnički tim ostao samo na jednom odvjetniku.

- Odvjetnik Ifet Feraget, koji je sad jedini ostao u odvjetničkom timu, ukazao mi je na sve propuste u slučaju istrage. Situacija je čista, mi idemo dalje jer imamo sve dokaze. Nastavljamo s prosvjedom i istragom. Ići ću do samog kraja - kaže Davor Dragičević koji je organizirao prosvjed u središtu Banje Luke, koji je trajao više od 230 dana.

Cijeli slučaj o izlasku iz odvjetničkog tima komentirao je i Anto Nobilo.

- Ne bih više govorio o slučaju Davida Dragičevića jer sam otkazao punomoć i nije korektno da o tome govorim - rekao nam je jučer Anto Nobilo.

Međutim, u nastavku je decidirano demantirao tvrdnju Davora Dragičevića, prema kojoj svoju odluku nije predočio ocu ubijenog Davida.

Raspad odvjetničkog tima

- To jednostavno nije istina. Davoru Dragičeviću jučer sam poslao pismenu ostavku u kojoj sam objasnio zašto izlazim iz ovog slučaja. Osim toga, imali smo i sastanak na kojem smo predočili saznanja do kojih smo došli, a koja pokazuju da policija nije ubila Davida Dragičevića - potvrdio je jučer Nobilo za Jutarnji list.

Inače, krajem rujna, Nobilo je nakon sastanka s glavnim tužiteljem tužilaštva RS-a Želimirom Lepirom izjavio da se krug u vezi sa slučajem ubojstva Davida Dragičevića sužava i da "tužilaštvo nastavlja rad na ovom predmetu".

Tako sada Ifet Feraget ostaje jedini odvjetnik obitelji ubijenog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. Da su se razišli u stavovima s Davorom Dragičevićem, ocem stradalog mladića, i da raniji četveročlani odvjetnički tim formiran u kolovozu više ne postoji, potvrdio je i Duško Tomić, koji je s Nobilom napustio sastanak koji su imali s Davorom Dragičevićem.

Prethodno su odvjetnici razgovarali s nadležnima u banjalučkom okružnom javnom tužilaštvu, koje vodi predmet istrage stradanja Davida Dragičevića. Tomić je za portal mondo.ba kratko rekao da odlazi zbog razlike u mišljenjima, a slično je rekla i Zora Dubočanin Nikodinović.

- Ja sam rekla da neću raditi jer je Dalibor Vrećo uključen u to, a nije radio sve što treba. Nije se baš proslavio. Ne želim raditi tamo gdje ne mogu dati sve od sebe - rekla je odvjetnica za mondo.ba.