Ostvaren cilj potpisivanja peticije za Hrvate

majorizacija, peticija, peticija, majorizacija
...prijetnje aktivistima koji su prikupljali potpise kao i pokušaji spriječavanja provedbe peticije, priopćeno je u nedjelju iz Koordinacije 13 nevladinih hrvatskih udruga u BiH.

- U pojedinim dijelovima BiH u vrijeme potpisivanja peticije, volonteri su bili izloženi provokacijama, psovkama pa čak i prijetnjama ljudi kojima je u interesu da se hrvatski narod zadrži u diskriminiranom i ponižavajućem položaju u kakvom se trenutačno nalazi, navodi se u u priopćenju.

Dodaje se da su zabilježeni i slučajevi pokušaja onemogućavanja provođenja peticije te uništavanja prikupljenih potpisa.

Iz organizacijskog odbora za potpisivanje peticije zaključeno je da je cilj ipak ostvaren jer se uspjelo ukazati da su Hrvati neravnopravni u BiH.

Peticiju s potpisima organizatori će sljedećih dana poslati administracijama SAD-a, zemalja Europske unije, Vijeća za provedbu mira i Ujedinjenim narodima.

U akciji prikupljanja potpisa 'Stop majorizaciji Hrvata' više od 140.000 građana potpisalo je peticiju kojom se upozorava da Hrvati nisu ravnopravni u BiH te da se legitimne političke predstavnike ovoga naroda nastoji izbaciti iz vlasti.