Osjetno hladnije vrijeme u razdoblju od 10. do 16. prosinca

zima, snijeg, nevrijeme, snijeg, vremenska prognoza, vremenske neprilike, zima, smrzavanje, BIH, snijeg, BIH, zima, snijeg, zima, polarna zima, snijeg, oluja, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, snijeg, snijeg, gss, upozorenje, crveno upozorenje, hladnoća, Rekordna hladnoća, narančasti meteoalarm, BIH, meteo alarm, Hercegovina
Najviše kiše u ovom razdoblju palo je na jugu i u centralnim područjima zemlje. Akumulirana količina padavina za navedeni period u Sarajevu iznosi 21,8 mm, u Mostaru 13,1 mm, u Livnu 9,5, a u ostalim krajevima zemlje palo između 1 i 7 mm. Srednje dnevne temperature zraka kretale su se u Bosni između 2 i 7 stupnjeva, a u Hercegovini između 9 i 15.

U većini gradova Bosne i Hercegovine zabilježene su jutarnje temperature ispod nule, najniža jutarnja temperatura zabilježena je u Bugojnu -2,3 stupnja. Najviša maksimalna temperatura zraka kretala se između 2 i 19 stupnjeva, a najviša zabilježena je u Bugojnu 19,0, dok se u Gradačcu maksimalna temperatura zraka nije penjala iznad 6,4 stestupnja.

U razdoblju od 01. do 09. prosinca je nestabilno vrijeme s umjerenom kišom.

Danas se očekuju obilnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje se akumulirane padavine očekuju između 20 i 40 milimetara.

Jutarnje temperature tokom perioda od 01. do 09. prosinca se kreću u Bosni oko 3, a u Hercegovini oko 8 stupnjeva, dok će maksimalne dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 12, a u Hercegovini do 17 stupnjeva.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH osjetno hladnije vrijeme očekuje se u razdoblju od 10. do 16. prosinca kada se minimalne temperature očekuju u Bosni ispod nule, oko -3 stušnja, dok se u Hercegovini očekuje oko 5.

Maksimalne dnevne u Bosni kretat će se oko 5, a u Hercegovini oko 12 stupnjeva. U ovom razdoblju očekuje se nešto manje padavina, a snijeg je moguć na planinama.

FENA