OSA i SIPA zajedno protiv organiziranog kriminala i korupcije

... i s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Almirom Džuvom.

Radni sastanak

Naime, direktori Zubac i Džuvo, na jučerašnjem radnom sastanku kojem su nazočili i njihovi suradnici, dogovorili su da će SIPA i OSA, u skladu sa svojim nadležnostima, izvršiti analizu stanja sigurnosti u BiH u oblasti terorizma, korupcije i organiziranog kriminala, nakon čega će biti izdiferencirani prioriteti u radu, u okviru kojih će ove agencije poduzimati mjere i radnje u skladu s usvojenom strategijom za borbu protiv navedenih kaznenih djela.

Tijekom dvosatnog sastanka poseban naglasak stavljen je na rad Operativne skupine za borbu protiv terorizma u čijem radu, pored pripadnike SIPA-e, između ostalih, sudjeluju i pripadnici OSA-e, pri čemu su usvojene dalje smjernice za rad ove skupine.

Priznanja i zahvalnice

Apostrofirana neminovnost rješavanja određenih pravnih pretpostavki koje su neophodne za sudjelovanje pripadnika drugih policijskih agencija i institucija iz BiH u radu skupine. Dogovorili su i zajednički nastup i sudjelovanje policijskih službenika SIPA-e i pripadnika OSA-e na radnim sastancima koji će biti održani u predstojećem razdoblju s rukovoditeljlima drugih policijskih agencija u BiH, a na kojima će se razgovarati o problemima terorizma organiziranog kriminala i korupcije. U znak zahvalnosti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, direktori SIPA-e i OSA-e razmijenili su priznanja i zahvalnicu.

Izvor: Vecernji.ba