Oprezno treba voziti po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje - 02.02.2019

promet, snijeg, Vlada HNŽ, snijeg, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, vremenska prognoza

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, posebice na područjima zahvaćenim sniježnim padalinama, proglašeni su zimski uvjeti za vožnju.
Ovisno od situacije, prometna policija će u suradnji sa zimskom službom procijeniti na kojim dionicama će se ograničiti i zabraniti promet za pojedine kategorije vozila.
Također, prometna policija će isključivati iz prometa vozila koja ne posjeduju odgovarajuću zimsku opremu.
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici M-15 Livno - Šujica preko prijevoja Borova Glava, upozoravamo vozače na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-16 Prijedorska petlja - Klašnice, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izgradnje naplatne postaje "Čatrnja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-2 Prolaz kroz Neum,
- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (most preko rijeke Bregave i raskrižje M-17 i M-6),
- M-18 Olovo - Kladanj (Karaula).

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.
______________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.
__________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.